Αν έχετε ένα από αυτά τα τέσσερα 2ευρα κάνατε την τύχη σας

Προέρχονται από το Βατικανό και κάθε ένα κοστίζει από 100 έως πάνω από 200 ευρώ 
Αν έχετε ένα από αυτά τα τέσσερα 2ευρα κάνατε την τύχη σας
4'

Μια σειρά από νομίσματα των δύο ευρώ από το Βατικανό έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κατόχους καθώς…κοστίζουν πάνω από την … αξία τους.

Συλλέκτες τείνουν να αναζητούν κάποια σπάνια νομίσματα και μεταξύ αυτών είναι και κάποια 2ευρα του Βατικανού.

Το πρώτο νόμισμα αυτής της συλλογής, όπως αναφέρει το moneterare.net, τιμά την 75η επέτειο από την ίδρυση του κράτους του Βατικανού. Ο εμπροσθότυπος του νομίσματος απεικονίζει την περίμετρο της Πόλης με την πλατεία του Αγίου Πέτρου και τη βασιλική της στο κέντρο. Στα αριστερά βρίσκεται η κυκλική επιγραφή «75° ANNO DELLO STATO» ενώ πάνω δεξιά οι ημερομηνίες «1929 - 2004». Δεξιά βρίσκονται το σήμα του νομισματοκοπείου R και τα ονόματα του γλύπτη «VEROI» και του δημιουργού «L.D.S.». Α.Ε.». Περιμετρικά υπάρχουν τα 12 πεντάκτινα αστέρια που αντιπροσωπεύουν τα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ στην πίσω όψη το νόμισμα έχει την ίδια όψη με όλα τα άλλα κέρματα των 2 ευρώ.

Η αξία του αναμνηστικού κέρματος 2 ευρώ Βατικανό 2004 για την 75η επέτειο από την ίδρυση του κράτους της Πόλης του Βατικανού είναι 99,97 ευρώ.

Το δεύτερο αναμνηστικό νόμισμα των 2 ευρώ από το Βατικανό είναι αυτό που τιμά την 20ή Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Συγκεκριμένα, η εμπρόσθια όψη του νομίσματος των 2 ευρώ Βατικανό 2005 απεικονίζει τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας με έναν κομήτη από πάνω του. Γύρω του αναγράφεται η κυκλική επιγραφή «XX GIORNATA MONDIALE DELLA GIOVENTU». Αριστερά αναγράφονται τα ονόματα του γλύπτη «LONGO» και του χαράκτη «E.L.F. Inc.». Περιμετρικά υπάρχουν 12 πεντάκτινα αστέρια που διακόπτονται στο επάνω μέρος από το σήμα του νομισματοκοπείου και το έτος κοπής και στο κάτω μέρος από την επιγραφή «CITTÀ DEL VATICANO».

Στην εμπρόσθια όψη, το νόμισμα έχει την ίδια όψη με τα υπόλοιπα.

Το κέρμα 2 ευρώ Βατικανό 2005 για τον εορτασμό της 20ής Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας έχει αξία 213 ευρώ.

Το τρίτο σπάνιο νόμισμα είναι αυτό που τιμά την 500ή επέτειο της Ελβετικής Φρουράς. Η εμπρόσθια όψη του νομίσματος απεικονίζει έναν φρουρό να δίνει όρκο στον Πάπα με μια σημαία στο χέρι. Στο επάνω μέρος υπάρχει η τοξωτή επιγραφή «GUARDIA SVIZZERA PONTIFICIA» και στο κάτω μέρος η τοξωτή επιγραφή «CITTÀ DEL VATICANO». Αριστερά αναγράφεται η χρονολογία 1506 και δεξιά το σήμα του νομισματοκοπείου και το έτος κοπής 2006.

Κοντά στον ιστό της σημαίας αναγράφεται το όνομα του δημιουργού «O.ROSSI» και κάτω από το σήμα του νομισματοκοπείου τα αρχικά του χαράκτη «M.C.C. INC.». Περιμετρικά, όπως πάντα, υπάρχουν τα 12 πεντάκτινα αστέρια που αντιπροσωπεύουν τα ευρωπαϊκά κράτη.

Η οπίσθια όψη έχει την ίδια όψη με τα άλλα κέρματα των 2 ευρώ.

Η αξία του κέρματος 2 ευρώ Βατικανό 2006, που κόπηκε για τον εορτασμό της 500ής επετείου της Ελβετικής Φρουράς, είναι 145 ευρώ.

Τέταρτη περίπτωση το κέρμα των 2 Ευρώ, Βατικανό 2007 , για τα 80ά γενέθλια του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ'.

Στην εμπρόσθια όψη υπάρχει το πορτρέτο του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' με το πρόσωπο προς τα αριστερά και γύρω γύρω η κυκλική επιγραφή «BENEDICTI XVI P.M. ÆTATIS ANNO LXXX - CITTA' DEL VATICANO» με το όνομα της πόλης ελαφρώς μεγαλύτερο.Αριστερά αναγράφονται το σήμα του νομισματοκοπείου R και το έτος κοπής 2007. Πιο κάτω αναγράφονται τα ονόματα του δημιουργού και του χαράκτη.Γύρω γύρω, ως συνήθως, υπάρχουν τα 12 αστέρια που αντιπροσωπεύουν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εμπρόσθια όψη είναι η ίδια όψη όπως σχεδόν σε όλα τα κέρματα των 2 ευρώ.

Η αξία του αναμνηστικού νομίσματος 2 ευρώ Βατικανό 2007 για τα 80ά γενέθλια του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' είναι 91,17 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή