FT: Μία ανάσα από τη διαχείριση του μεγαλύτερου ταμείου Bitcoin στον κόσμο η Blackrock

Βitcoin: Η διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων Blackrock βουτά βαθύτερα στον κόσμο των ψηφιακών στοιχείων μετά την επιτυχία του ETF.

Ψήφος εμπιστοσύνης στα Bitcoin απο τη Blackrock
Ψήφος εμπιστοσύνης στα Bitcoin απο τη Blackrock
ΑΡ
3'

Η διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων BlackRock βουτά βαθύτερα στα ψηφιακά στοιχεία μετά την επιτυχία των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ETF). Ο κολοσσός της BlackRock πλησιάζει στην κορωνίδα της διαχείρισης του μεγαλύτερου ταμείου bitcoin στον κόσμο, καθώς ο αρχικός σκεπτικισμός της για τα κρυπτονομίσματα δίνει τη θέση του στις φιλοδοξίες να γίνει σημαντικός παίκτης στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το ETF bitcoin του επενδυτικού κολοσσού έχει συγκεντρώσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 16,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που κυκλοφόρησε πριν από τέσσερις μήνες, και υπολείπεται λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τον leader της αγοράς Grayscale, ο οποίος είχε ήδη ένα δεκαετές προβάδισμα 28 δισ. δολαρίων Παράλληλα με αυτό, η BlackRock έχει επίσης λανσάρει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο tokenised Treasury fund, το οποίο τα crypto hedge funds και οι παράγοντες της αγοράς αρχίζουν να χρησιμοποιούν ως εγγύηση για διαπραγμάτευση tokens.

Και όπως διευκρινίζουν οι Financial Times, οι κινήσεις δείχνουν μια απότομη αλλαγή πλεύσης, που οφείλεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών και την ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν από επτά χρόνια ο διευθύνων σύμβουλος Λάρι Φινκ αποκάλεσε το bitcoin «δείκτη ξεπλύματος χρήματος»

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Bitcoin

Κατά την παρουσίαση του ETF τον Ιανουάριο, ο Φινκ μίλησε «για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του bitcoin» τονίζοντας ότι οι βάσεις του είναι ένα κρίσιμο μέρος της «τεχνολογικής επανάστασης στη χρηματοπιστωτική αγορά».

«Η BlackRock ανταποκρινόταν πάντα στα συμφέροντα των πελατών της», σχολίασε ο Λι Ρέινερς, καθηγητής στο Duke Financial Economics Center. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αληθινοί πιστοί. Τα Crypto δεν βρίσκεται στον ισολογισμό τους και αν τα κρυπτονομίσματα μηδενιστούν, ο αντίκτυπος στα οικονομικά τους θα είναι αμελητέος

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ήταν ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τον Ιανουάριο να εγκρίνει τα ETF που επενδύουν απευθείας σε bitcoin. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Fidelity , προσελκύοντας περιουσιακά στοιχεία 9,3 δισ. δολαρίων.

Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη της BlackRock στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υπογραμμίζεται επίσης από την υποστήριξή της για την Securitize, ενώνοντας την Tradeweb και τη Hamilton Lane σε έναν γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων 47 εκατομμυρίων δολαρίων για την πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιεί ψηφιακά tokens για την αντιπροσώπευση περιουσιακών στοιχείων.

H άφιξη της BlackRock σε άλλα μέρη της αγοράς κρυπτογράφησης έχει ενεργοποιήσει τους επενδυτές. Τον Μάρτιο, κυκλοφόρησε ένα συμβολικό αμοιβαίο κεφάλαιο σε ένα δημόσιο blockchain, το ethereum, επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες να παρακολουθούν συναλλαγές σε ένα ψηφιακό καθολικό.

Αλλά άλλοι λένε ότι το μακροπρόθεσμο στοίχημα της BlackRock είναι να επιταχύνει τη διευθέτηση των συμφωνιών και τη μεταφορά των κεφαλαίων τους, καθιστώντας τα πιο ελκυστικά για τους επενδυτές που θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματά τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια