Πρίγκιπας Χάρι: Παράνομο το ίδρυμα που έστησε με την Μέγκαν Μαρκλ - Τι συνέβη

Πρίγκιπας Χάρι: Το Ίδρυμα Archewell του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex χαρακτηρίστηκε «παραβατικό» από το Μητρώο Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Ερανικών της Καλιφόρνια 

Πρίγκιπας Χάρι: Παράνομο το ίδρυμα που έστησε με την Μέγκαν Μαρκλ - Τι συνέβη
AP
2'

Το Ίδρυμα Archewell του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex χαρακτηρίστηκε ως «παραβατικό» από το Μητρώο Φιλανθρωπικών Οργανώσεων και Ερανικών της Καλιφόρνια επειδή δεν υπέβαλε ετήσια αρχεία.

Στάλθηκε μια επιστολή στη φιλανθρωπική οργάνωση στις 3 Μαΐου λέγοντας ότι το ίδρυμα «αναφέρεται ως παραβατικό» επειδή «δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες ετήσιες αναφορές και/ή τέλη ανανέωσης».

Η επιστολή ανέφερε ότι ένας οργανισμός που καταγράφεται ως παραβατικός έχει απαγορευτεί να «επιδιώκει ή να εκταμιεύει φιλανθρωπικά κεφάλαια» και η εγγραφή του μπορεί να «ανασταλεί ή να ανακληθεί».

Σημειώνεται ότι εστάλη φυσική επιταγή από το Ίδρυμα Archewell αλλά δεν ελήφθη και έχει σταλεί νέα για την επίλυση του ζητήματος. Η φιλανθρωπική οργάνωση ενημερώθηκε για αυτό μόνο όταν δημοσιεύθηκε η ειδοποίηση παραβατικότητας σύμφωνα με το skynews.

Το ίδρυμα αναμένει ότι το ζήτημα θα επιλυθεί, με αυτό να αντικατοπτρίζεται στα αρχεία εντός επτά εργάσιμων ημερών.

Η επιστολή από το Registry of Charities and Fundraisers της Καλιφόρνια προειδοποιούσε: «Ένας οργανισμός που αναφέρεται ως παραβατικός δεν είναι σε καλή κατάσταση και του απαγορεύεται να εμπλακεί σε συμπεριφορές για τις οποίες απαιτείται εγγραφή, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ή της εκταμίευσης φιλανθρωπικών κεφαλαίων».

«Ο οργανισμός μπορεί επίσης να υπόκειται σε κυρώσεις και η εγγραφή του μπορεί να ανασταλεί ή να ανακληθεί από το μητρώο. Μόλις υποβάλετε τα ληξιπρόθεσμα αρχεία, θα ειδοποιηθείτε για το ποσό τυχόν καθυστερημένων τελών που οφείλονται».

Το Ίδρυμα Archewell είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τον Χάρι και τη Μέγκαν το 2020. Στον ιστότοπό του, το ίδρυμα λέει ότι αποστολή του είναι να «εμφανιστεί, να κάνει το καλό», προσθέτοντας: «Συναντάμε τη στιγμή εμφανιζόμαστε, αναλαμβάνουμε δράση και χρησιμοποιούμε τον απαράμιλλο προβολέα μας για να ανυψώσουμε και να ενώσουμε τις κοινότητες – τοπικές και παγκόσμιες – μέσω ενεργειών εξυπηρέτηση και συμπόνια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή