Mαντόνα: «Η μαμά μου είχε καρκίνο, την έβλεπα να λιώνει και μετά εξαφανίστηκε»

Η Mαντόνα απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα της, η οποία πέθανε σε ηλικία 30 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού, σε μια συγκινητική ανάρτηση για την Ημέρα της Μητέρας. Η «βασίλισσα της ποπ» ήταν μόλις 5 ετών
Mαντόνα: «Η μαμά μου είχε καρκίνο, την έβλεπα να λιώνει και μετά εξαφανίστηκε»
4'

Η Mαντόνα λέει ότι κανείς δεν την είχε προετοιμάσει όταν ήταν παιδί ότι η μαμά της πέθαινε, σε μία σπαρακτική ανάρτηση, με αφορμή την πρόσφατη Ημέρα της Μητέρας. Η μαμά της «βασίλισσας της ποπ» πέθανε σε ηλικία 30 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού και η ίδια θυμήθηκε αυτές τις μέρες πώς ένιωθε όταν ήταν παιδί.

«Βρέθηκα στη σκηνή για 81 παραστάσεις κοιτάζοντας το όμορφο πρόσωπο της μητέρας μου και αναρωτιόμουν τι πρέπει να σκεφτόταν καθώς με αποχαιρετούσε από το παράθυρο του νοσοκομείου της», έγραψε η Mαντόνα στη λεζάντα της, αναφερόμενη σε ένα απόσπασμα από την περιοδεία της με τίτλο Celebration προς τιμή της μητέρας της.

«Μπήκα στο στέισον βάγκον και έκλεισα την πόρτα χωρίς να ξέρω ότι ήταν η τελευταία φορά που θα την έβλεπα», συνέχισε η 65χρονη ποπ σταρ. Πρόσθεσε ότι δεν είχε ιδέα για την έκταση της ασθένειας της μητέρας της ως παιδί. «Κανείς δεν μου είπε ότι η μητέρα μου πέθαινε απλώς την είδα να διαλύεται μυστηριωδώς και μετά εξαφανίστηκε και δεν υπήρχε καμία εξήγηση εκτός από το ότι είχε πάει για ύπνο, κάτι που εξηγεί την ταραχώδη σχέση μου με τον ύπνο», έγραψε.

https://www.instagram.com/p/C64j5ILPzRH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η μητέρα της τραγουδίστριας του «Like A Virgin», η οποία έχει το ίδιο όνομα με τη διάσημη κόρη της, πέθανε το 1963, όταν η σταρ της ποπ ήταν μόλις 5 ετών. Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Time το 1985, η Mαντόνα είπε ότι θυμάται πως η μητέρα της «ήταν ένα πολύ επιεικές, αγγελικό άτομο» που «ποτέ δεν παραπονιόταν» και προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά της από τη σκληρή πραγματικότητα της ασθένειάς της.

«Θυμάμαι επίσης ότι ήξερα ότι ήταν άρρωστη για μεγάλο χρονικό διάστημα με καρκίνο του μαστού, επομένως ήταν πολύ αδύναμη, αλλά συνέχιζε να κάνει τα πράγματα που έπρεπε να κάνει», είπε στο Time. Ο θάνατος της μητέρας της άφησε τεράστιο αποτύπωμα πάνω της, με αποτέλεσμα να αποκτήσει ένα «σύμπλεγμα» που την έκανε να λαχταρά την προσοχή, είχε παραδεχθεί σε μια συνέντευξη στο Rolling Stone το 1991.

«Έφυγε, οπότε έστρεψα την ανάγκη μου στον κόσμο και είπα: «Εντάξει, δεν έχω μητέρα να με αγαπήσει, θα κάνω τον κόσμο να με αγαπήσει», είπε η τραγουδίστρια. Αν και μπορεί να είναι άβολο για τους γονείς να μιλούν στα παιδιά τους για το θάνατο, τέτοιες συζητήσεις μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα το θέμα σε έναν ασφαλή χώρο, λένε οι ειδικοί.

Οι γονείς πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ηλικία και τη συναισθηματική ωριμότητα των παιδιών τους όταν προσεγγίζουν το θέμα, είπε στο Business Insider η Eλίζαμπεθ Χικς, συνιδρύτρια του Parenting Nerd. Είναι επίσης καλύτερο για τους γονείς να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν ευφημισμούς για να περιγράψουν τον θάνατο. Χρησιμοποιώντας όρους όπως «πήγε για ύπνο», τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν άγχος την ώρα του ύπνου, τονίζει η Χάνα Λι, παιδοθεραπεύτρια.

Η Μαντόνα είναι και η ίδια μητέρα. Έχει έξι παιδιά, ανάμεσά τους της Λούρδη Λεόν, την οποία απέκτησε με τον πρώην φίλο της Κάρλος Λεόν, και τον Ρόκο, καρπό του έρωτά της με τον πρώην σύζυγό της γΓκάι Ρίτσι. Υιοθέτησε επίσης τα παιδιά της Ντέιβιντ και Μέρσι, και τις δίδυμες Στέλλα και Εστέρ, που γεννήθηκαν στο Μαλάουι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή