Τρομακτική πρόβλεψη υπερυπολογιστή: Πότε έρχεται το τέλος του κόσμου

Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα «νύχια» της και οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους ώστε να αποφευχθούν... τα χειρότερα που φέρνει στην επιφάνεια ένας υπερυπολογιστής

Τρομακτική πρόβλεψη υπερυπολογιστή: Πότε έρχεται το τέλος του κόσμου
Unsplash
2'

Την ώρα που πολλοί αναρωτιούνται αλλά και φοβούνται για το πότε «θα τελειώσει ο κόσμος» ή «ποτέ θα εκραγεί ο Ήλιος», ένας υπερυπολογιστής δίνει απαντήσεις οι οποίες είναι μεν σοκαριστικές, θα καθυστερήσει δε πολύ η -πιθανή- υλοποίησή τους.

Κάποια μέρα ο κόσμος θα τελειώσει! Κάτι τέτοιο συνεπάγεται πως το αστέρι του Ήλιου θα εκραγεί και στη συνέχεια θα καταστραφούν οι πλανήτες γύρω του. Ως γνωστόν όμως, όταν κάτι τελειώνει, κάτι άλλο, νέο αρχίζει! Μέχρι τότε, οι επιστήμονες αναζητούν την εξέλιξη της ζωής στο ηλιακό μας σύστημα και ειδικότερα το τέλος αυτής, εντοπίζοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που οδηγεί στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας είναι η κλιματική αλλαγή!

Η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, με πλήθος ερευνητών αλλά και πολιτών -κυρίως ακτιβιστές- να μάχονται για την καταπολέμησή της. Παρά ταύτα όμως, το λιώσιμο των πάγων σημειώνει τρομακτική πρόοδο!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπερυπολογιστή και την προσομοίωση για το τέλος της ανθρωπότητας, αυτό θα μπορούσε να έρθει σε περίπου… 250 εκατομμύρια χρόνια, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να εξελίσσεται όπως σήμερα ή και χειρότερα.

Ο υπερυπολογιστής χρησιμοποιώντας πληθώρα δεδομένων που σχετίζονται με το κλίμα της Γης και τη χημεία των ωκεανών, καθώς και την κατάσταση των τεκτονικών πλακών και τη βιολογία κατέληξε στο συμπέρασμα πως μέσα σε 250 εκατομμύρια χρόνια η ατμόσφαιρα της Γης θα είναι ασφυκτικά γεμάτη από CO2. Αυτό σε συνδυασμό με τη θερμότητα του Ήλιου θα καταστήσει τη Γη ως «ανίκανη» για να «σηκώσει στις πλάτες της» πολλές μορφές ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπότητας.

Πηγή: Unsplash

Τα παραπάνω σημαίνουν πως το τέλος της ανθρωπότητας πιθανότατα να έρθει λόγω ενός κλίματος το οποίο δεν θα επιτρέπει να καλλιεργηθεί τροφή. Με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν, οδηγούμαστε πρόσω ολοταχώς… στην εξαφάνιση. Πρόκειται για μια τρομακτική πρόβλεψη η οποία ωθεί τους σύγχρονους (και σίγουρα τους μελλοντικούς) επιστήμονες στην αναζήτηση τρόπων ώστε αυτό να καθυστερήσει, αν όχι να αποφευχθεί.

Τα αποτελέσματα του υπερυπολογιστή δεν είναι τόσο τρελά! Η προσομοίωση υποδηλώνει ότι θα υπάρξουν ακραίες θερμοκρασίες οι οποίες ολοένα και δυσχεραίνουν την ανθρώπινη ζωή στα κατοικήσιμα μέρη του πλανήτη! Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Geoscience περιγράφει λεπτομερώς αυτά τα ευρήματα και προσφέρει μια ανησυχητική εικόνα για το μέλλον της ανθρωπότητας αλλά και πολλών ειδών ζωής.

*Με πληροφορίες από bgr.com

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή