Ρόμπερτ Μενέντεζ: Αποκάλυψε πως η σύζυγός του πάσχει από καρκίνο

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ προχώρησε στις αποκαλύψεις για την υγεία της συζύγου του ώστε εκείνη να μην «πολιορκείται» από ερωτήσεις του Τύπου
Αρχείου - AP
2'

Η σύζυγος του γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, Ναντίν, υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού ενώ θα υποβληθεί και σε μαστεκτομή, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Πέμπτη.

Το παραπάνω αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρόμπερτ Μενέντεζ την Πέμπτη, όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για διαφθορά.

Ο γερουσιαστής είπε πως ανησυχεί για τη σοβαρότητα και το προχωρημένο στάδιο της νόσου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν πρώτοι οι New York Times. Συμπλήρωσε πως «ελπίζουμε και προσευχόμαστε για τα καλύτερα αποτελέσματα».

Η είδηση ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου οι δικηγόροι του Δημοκρατικού της Garden State είπαν στους ενόρκους κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων δηλώσεων ότι η Ναντίν, 57 ετών - η οποία κατηγορείται μαζί του - ευθύνεται για την απόκρυψη ράβδων χρυσού στο σπίτι τους, οι οποίες σύμφωνα με τους εισαγγελείς ήταν δωροδοκίες. Η δίκη της Ναντίν είχε αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο για -αδιευκρίνιστους- λόγους υγείας.

Ο ανώτερος γερουσιαστής - από το Englewood Cliffs της Νέας Υόρκης - δήλωσε ότι η Ναντίν του ζήτησε να γνωστοποιήσει την κατάσταση της υγείας της τώρα «απάντηση στις πολλαπλές ερωτήσεις του Τύπου και των δημοσιογράφων απ’ τις οποίες η ίδια πολιορκείται».

Ο γερουσιαστής είπε ότι η σύζυγός του έχει διαγνωστεί με «καρκίνο του μαστού 3ου βαθμού» και ότι μετά τη μαστεκτομή «θα χρειαστεί παρακολούθηση και ενδεχομένως ακτινοθεραπεία».

Να σημειωθεί πως ο Ρόμπερτ Μενέντεζ υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα του. Έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον αθωωθεί, να διεκδικήσει ως ανεξάρτητος τον Νοέμβριο την επανεκλογή του.

*Με πληροφορίες από New York Post