Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ΝΑΤΟ εντυπωσίασαν στην άσκηση Swift Response 2024

Νατοϊκή άσκηση: Τεράστιο δίχτυ από την Βορειοατλαντική Συμμαχία 

Οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ΝΑΤΟ εντυπωσίασαν στην άσκηση Swift Response 2024
Ο ουρανός κοντά στο Jönköping της Σουηδίας γέμισε από τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ΝΑΤΟ καθώς κατέβηκαν με αλεξίπτωτα για την άσκηση Swift Response 2024.
1'

Ο ουρανός κοντά στο Jönköping της Σουηδίας γέμισε από τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ΝΑΤΟ καθώς κατέβαιναν με αλεξίπτωτα για την άσκηση Swift Response 2024.

Αερομεταφερόμενες δυνάμεις από την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν με αλεξίπτωτα σε βοηθητικό διάδρομο προσγείωσης από μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 Globemaster της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Μετά την προσγείωση, οι δυνάμεις ασφάλισαν το αεροδρόμιο και προετοιμάστηκαν για να πραγματοποιήσουν αεροπορική επίθεση με ελικόπτερα του Αμερικανικού Στρατού Εφεδρείας.

Μια ετήσια άσκηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η Swift Response βοηθά τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να εξασκηθούν στην πολύπλοκη τέχνη των πολυεθνικών αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας την ετοιμότητά τους να ανταποκριθούν σε περίπτωση κρίσης. Αυτή είναι μία από τις πρώτες ασκήσεις που φιλοξενεί η Σουηδία από τότε που έγινε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ τον Μάρτιο του 2024.

Η άσκηση Swift Response 2024 αποτελεί μέρος του Steadfast Defender 2024, των μεγαλύτερων ασκήσεων συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, με τη συμμετοχή περίπου 90.000 στρατιωτών που συνεισφέρουν και οι 32 σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.

Τα πλάνα περιλαμβάνουν εικόνες από αλεξιπτωτιστές που πηδούν από αεροσκάφη, προσγειώνονται στη Σουηδία και ετοιμάζονται να κινηθούν με ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή