Ακατάλληλο το νερό λόγω επιδημίας παρασίτων - Τι είναι η απειλητική ασθένεια κρυπτοσποριδίαση;

Μεγάλη ανησυχία για το ξέσπασμα μιας ασθένειας που μεταδίδεται με το νερό

Ακατάλληλο το νερό λόγω επιδημίας παρασίτων - Τι είναι η απειλητική ασθένεια κρυπτοσποριδίαση;
Φωτ.: Unsplash
2'

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Αγγλία η επιδημία παρασίτων στο νερό σε περιοχή νοτιοδυτικά της χώρας.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο Ντέβον δήλωσαν ότι το ξέσπασμα μιας ασθένειας που μεταδίδεται με το νερό έχει εν μέρει «καταστρέψει» τα προς το ζην.

Περίπου 16.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Brixham κλήθηκαν να βράσουν το πόσιμο νερό τους, αφού η εταιρεία ύδρευσης βρήκε μικρά ίχνη του παρασίτου κρυπτοσπορίδιου - το οποίο προκαλεί κρυπτοσποριδίαση - στη δεξαμενή Hillhead.

Το Brixham είναι μια παράκτια πόλη στο δήμο Torbay στην κομητεία του Ντέβον, στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας

Τι είναι η ασθένεια κρυπτοσποριδίαση;

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι έχουν την ασθένεια, ενώ έως και 70 άλλα κρούσματα διάρροιας και εμετού είναι επίσης υπό διερεύνηση, δήλωσε η βρετανική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας.

Η επικεφαλής υπεύθυνη πελατών της South West Water, Laura Flowerdew, δήλωσε στο Sky News ότι η κοπριά βοοειδών θα μπορούσε να είναι η αιτία της επιδημίας, αφού η εταιρεία εντόπισε μια κατεστραμμένη βαλβίδα αέρα στο δίκτυο στο χωράφι ενός αγρότη.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν βοοειδή σε αυτό το χωράφι και επομένως υπάρχει πιθανότητα να είναι επομένως αυτή η πηγή της μόλυνσης», δήλωσε η ίδια.

Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πόσο καιρό θα συνεχιστεί το περιστατικό αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους να αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον.

Ένας από αυτούς είναι ο Stephen Colemansfield, ιδιοκτήτης του Redlands Guest House στο Brixham, ο οποίος δήλωσε στο Sky News ότι το ξέσπασμα οδήγησε τους ανθρώπους να ακυρώσουν τη διαμονή τους.

«Έχει καταστρέψει την επιχείρησή μας αυτή τη στιγμή», δήλωσε.
«Οι επισκέπτες μας έχουν ακυρώσει λόγω των ανάμεικτων μηνυμάτων που στέλνει η South West Water».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή