Απάντηση Νετανιάχου στο τελεσίγραφο Γκαντζ: Κενές λέξεις που προμηνύουν ισραηλινή ήττα

Το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε απάντηση μία ώρα μετά κάνοντας λόγο για κένες λέξεις που προμηνύουν την ήττα του Ισραήλ

Νετανιάχου
Αρχείου Associated Press
2'

Απάντηση στο τελεσίγραφο που απήυθυνε νωρίτερα ο υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ έδωσε ο Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου το βράδυ του Σαββάτου.

Στην «κόκκινη» γραμμή που έθεσε ο Γκαντζ ότι αν έως τις 8 Ιουνίου δεν εγκριθεί ένα σχέδιο για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση.

Το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε απάντηση μία ώρα μετά κάνοντας λόγο για κένες λέξεις που προμηνύουν την ήττα του Ισραήλ.

«Ενώ οι ηρωικοί στρατιώτες μας αγωνίζονται για να καταστρέψουν τα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα, ο Γκαντζ επιλέγει να θέσει τελεσίγραφο για τον πρωθυπουργό αντί να θέσει τελεσίγραφο για τη Χαμάς. Οι όροι που έθεσε ο Benny Gantz είναι κενές λέξεις των οποίων το νόημα είναι σαφές: ένα τέλος στον πόλεμο και ισραηλινή ήττα, εγκατάλειψη των περισσότερων ομήρων, αφήνοντας τη Χαμάς όρθια και σχηματίζοντας ένα παλαιστινιακό κράτος. Οι στρατιώτες μας δεν έπεσαν για το τίποτα», ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Μπένι Γκαντζ είχε ζητήσει να εγκριθεί ένα σχέδιο για την υλοποίηση έξι στρατηγικών στόχων: την επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα, την ανατροπή της κυριαρχίας της Χαμάς και την αποστρατιωτικοποίηση στη Γάζα, τη δημιουργία μιας κοινής κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Αραβίας και της Παλαιστίνης που θα διαχειρίζεται τις πολιτικές υποθέσεις της Γάζας και θα αποτελέσει τη βάση για μια μελλοντική εναλλακτική κυβερνητική αρχή, τον επαναπατρισμό των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ που εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους, καθώς και την αποκατάσταση των παραμεθόριων κοινοτήτων της Γάζας, την προώθηση της εξομάλυνσης με τη Σαουδική Αραβία και την υιοθέτηση ενός περιγράμματος για τη στρατιωτική θητεία για όλους τους ισραηλινούς πολίτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή