Εντυπωσιακή έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία

Εκκενώθηκαν 7 γειτονικά χωριά - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι
Εντυπωσιακή έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία
Twitter/@Reuters
1'

Θεαματική ήταν η έκρηξη ηφαιστείου που σημειώθηκε σε απομακρυσμένο νησί της Ινδονησίας εξερράγη θεαματικά, εκτοξεύοντας ένα γκρίζο σύννεφο τέφρας στον ουρανό.

Το όρος Ίμπου εξερράγη το βράδυ του Σαββάτου, στέλνοντας τέφρα ύψους 4 χιλιομέτρων, καθώς μοβ αστραπές πλαισίωναν τον κρατήρα του, σύμφωνα με πληροφορίες και εικόνες που μοιράστηκε η υπηρεσία ηφαιστειολογίας της Ινδονησίας.

Μια κοινή ομάδα αποτελούμενη από αστυνομικούς, στρατιωτικούς και αξιωματούχους έρευνας και διάσωσης στάλθηκε στην περιοχή για να απομακρύνει τους κατοίκους από τα επτά κοντινά χωριά.

Οι φωτογραφίες που κοινοποίησε η υπηρεσία καταστροφών έδειξαν τις αρχές να βοηθούν τους ηλικιωμένους, ενώ άλλοι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε νταλίκες και φιλοξενήθηκαν σε σκηνές έκτακτης ανάγκης για τη νύχτα.

Η υπηρεσία δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που μετακινήθηκαν, αλλά οι αρχές συνέστησαν να εκκαθαριστεί μια ακτίνα επτά χιλιομέτρων.

Η ηφαιστειακή υπηρεσία της Ινδονησίας αύξησε το επίπεδο συναγερμού του ηφαιστείου στο υψηλότερο επίπεδο την Πέμπτη, μετά την έκρηξη του Ibu πολλές φορές νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι δραστηριότητες του Ibu ακολουθούν μια σειρά από εκρήξεις διαφορετικών ηφαιστείων στην Ινδονησία, το οποίο βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού και έχει 127 ενεργά ηφαίστεια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή