Πέθανε ο ηθοποιός Ντάμπνεϊ Κόλμαν

Ο ηθοποιός ήταν γνωστός από ρόλους σε ταινίες όπως 9 to 5, Tootsie και You've Got Mail 

Πέθανε ο ηθοποιός Ντάμπνεϊ Κόλμαν
1'

Ο Dabney Coleman πέθανε σε ηλικία 92 ετών, όπως επιβεβαιώνει το PEOPLE.

Ο ηθοποιός πέθανε την Πέμπτη, 16 Μαΐου, στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, όπως δήλωσε η κόρη του Quincy Coleman στο PEOPLE.

«Ο πατέρας μου διαμόρφωσε το χρόνο του εδώ στη Γη με ένα περίεργο μυαλό, μια γενναιόδωρη καρδιά και μια ψυχή που φλεγόταν από πάθος, επιθυμία και χιούμορ που γαργαλούσε το αστείο κόκκαλο της ανθρωπότητας», δήλωσε η Quincy. «Όπως ζούσε, κινήθηκε σε αυτή την τελευταία πράξη της ζωής του με κομψότητα, τελειότητα και μαεστρία».

«Ένας δάσκαλος, ένας ήρωας και ένας βασιλιάς, ο Dabney Coleman είναι ένα δώρο και μια ευλογία στη ζωή και στο θάνατο, καθώς το πνεύμα του θα λάμπει αιώνια μέσα από το έργο του, τους αγαπημένους του και την κληρονομιά του».

Eργάστηκε στο Χόλιγουντ για περισσότερες από έξι δεκαετίες, με ρόλους σε ταινίες όπως 9 to 5, Tootsie και You've Got Mail. Στην τηλεόραση, πρωταγωνίστησε σε σειρές όπως το Buffalo Bill και το Boardwalk Empire. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές δουλειές και ήταν γνωστός για το ότι έπαιζε τους κακούς.

Ο Κόλμαν γεννήθηκε στο Όστιν το 1932.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα