ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το επίσημο ανακοινωθέν - «Ο ακούραστος, σκληρά εργαζόμενος Ραΐσι θυσιάστηκε στο καθήκον»

Ο Εμπραχίμ Ραϊσι
Ο Εμπραχίμ Ραϊσι
ΑΡ

Το υπουργικό συμβούλιο του Ιράν εξέδωσε ανακοίνωση για τον «μάρτυρα» πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι

Το υπουργικό συμβούλιο του Ιράν εξέδωσε ανακοινωθέν για τον «μάρτυρα» πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τη συνοδείας του σε συντριβή ελικοπτέρου, βορειοδυτικά της χώρας. «Ο Ραΐσι ο όγδοος πρόεδρος του Ιράν, πέθανε ως μάρτυρας μετά τη συντριβή ελικοπτέρου που μετέφερε τον ίδιο και τη συνοδεία του στην περιοχή Βαρζαγκάν στη βορειοδυτική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, το ιρανικό υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι ο δημοφιλής πρόεδρος του Ιράν, Αγιατολάχ Ραΐσι, πέθανε στην επέτειο γέννησης του Ιμάμ Ρεζά (AS), του όγδοου σιίτη ιμάμη.

Ο ακούραστος και σκληρά εργαζόμενος πρόεδρος θυσιάστηκε ενώ υπηρετούσε το έθνους του, προστίθεται. Η δήλωση συνέχισε σημειώνοντας ότι ο εκλιπών έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασαν συλλυπητήρια για τους «μάρτυρες» πρόεδρο Ραΐσι, υπουργό Εξωτερικών Χοσείν Αμιραμπντολαχιάν, κυβερνήτη της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Mαλέκ Ραχμάτ, Μεχντί Μουσαβί, επικεφαλής της φρουράς του Ραΐσι και άλλους αξιωματούχους που τους συνόδευαν.

«Διαβεβαιώνουμε το πιστό, ευγνώμον και αγαπημένο έθνος μας ότι ο δρόμος της υπηρεσίας θα συνεχιστεί με το ακούραστο πνεύμα του Αγιατολάχ Ραΐσι, ήρωα και υπηρέτη του έθνους και πιστού φίλου της ηγεσίας, και με τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού και τη συνεργασία του αξιότιμου λαού, δεν θα υπάρξει καμία έλλειψη στην τζιχαντιστική διαχείριση της χώρας», προστίθεται στην ανακοίνωση

Ο αντιπρόεδρος Moχάμεντ Μοχμπέρ ηγήθηκε εν τω μεταξύ της έκτακτης συνεδρίασης του ιρανικού υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Δευτέρας. Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραΐσι και τη συνοδευτική του αντιπροσωπεία συνετρίβη την Κυριακή στο δάσος Ντιζμάρ στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.