Μικρό Ταρανδάκι: Στό στόχαστρο της αληθινής «Μάρθα» ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας

Η stalker της σειράς Μικρό Ταρανδάκι κατηγορείται ότι έστειλε εκατοντάδες υβριστικά μηνύματα στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας στοχοποιόντας τον ίδιο και τη σύζυγό του 

Μικρό Ταρανδάκι: Στό στόχαστρο της αληθινής «Μάρθα» ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας
Η Φιόνα Χάρβεϊ, ο Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του Λαίδη Βικτόρια Στάρμερ
Getty Images/Daily Mail
3'

Η Φιόνα Χάρβεϊ, η αληθινή «Μάρθα» της σειράς του Netflix, «Μικρό ταρανδάκι» φέρεται να έστειλε ένα μπαράζ υβριστικών μηνυμάτων στον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, σε διάστημα οκτώ μηνών. Μάλιστα χρησιμοποίησε ακόμα και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για ΑμεΑ, για να επιτεθεί στη σύζυγό του, ενώ προσέβαλε ακόμα και δύο νεκρούς συγγενείς του!

Η 58χρονη κατηγορείται ότι έστειλε 276 μηνύματα στον Στάρμερ, στο e-maill του στο Βρετανικό κοινοβούλιο, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο 2020, στα οποία φέρεται να τον αποκαλεί «ανόητο αγοράκι» και «άχρηστο δικηγόρο» εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της συζύγου του, Λαίδης Βικτόρια Στάρμερ, για την οποία λέει ότι φαίνεται «απαίσια» σύμφωνα με τη Sun.

Υπέγραψε όλα τα email με τη φράση «Sent from my iPhone», όπως ακριβώς αυτά που έστειλε η Μάρθα Σκοτ στην επιτυχημένη σειρά, παρά το γεγονός ότι τα έστελνε από επιτραπέζιο υπολογιστή. Μάλιστα η αστυνομία φέρεται να είναι ενήμερη για τα μηνύματα, ενώ η Daily Mail επικοινώνησε μαζί της για σχόλιο. Οι Εργατικοί, σε αντίστοιχη επικοινωνία από την βρετανική εφημερίδα, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

«Κόψε τις αηδίες, ανόητο αγοράκι»

Η Χάρβεϊ, με καταγωγή από τη Σκωτία, φέρεται να ξεκίνησε την εκστρατεία μίσους κατά του Στάρμερ όταν ζούσε στο Κίλμπερν το 2020 γκρινιάζοντας για τα ζητήματά της με το συμβούλιο του Κάμντεν σχετικά με την πολυκατοικία όπου διέμενε αλλά και την περιοχή. Σε άλλο μήνυμα φέρεται να έστειλε φωτογραφίες με σκουπίδια και να έγραψε «είναι τόσο βρώμικα όσο το σπίτι του Στάρμερ».

Σε e-mail που έστειλε στις 9 Απριλίου 2020 έγραψε χαρακτηριστικά: «Κιρ κόψε τις αηδίες ανόητο αγοράκι. Εκλέγεσαι αρχηγός και μέσα σε δύο λεπτά λαμβάνω μήνυμα που με αποκαλεί ρατσίστρια από τον συνήγορο του πολίτη και έχω ήδη διαμαρτυρηθεί για εσένα στον επίτροπο που, μάντεψε, επίσης δεν κάνει τίποτα. Από εδώ και πέρα θα διαμαρτύρομαι για το παραμικρό».

Η Χάρβεϊ έστειλε e-mail ακόμα και σε μέλη του συμβουλίου του Κάμντεν, δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους βουλευτές της περιοχής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ στον Στάρμερ έστειλε ένα email 1.420 λέξεων στο οποίο δηλώνει ότι το σκιώδες συμβούλιο των Εργατικών είναι «γεμάτο ανίκανους».

Απειλεί με μηνύσεις

Το «Μικρό Ταρανδάκι» σύμφωνα με το Netflix βασίζεται στην αληθινή ιστορία του σεναριογράφου και πρωταγωνιστή Ρίτσαρντ Γκαντ και παρακολουθεί τον Ντόνι Νταν και την σχέση του με την Μάρθα Σκοτ, η οποία σύμφωνα με τη σειρά διεξήγαγε μία αδυσώπητη εκστρατεία σε βάρος του, που ξεκίνησε όταν την σέρβιρε μία κούπα τσάι στην παμπ που δούλευε στο Λονδίνο.

Την περασμένη εβδομάδα η Χάρβεϊ έδωσε συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν, όπου αρνήθηκε τα πάντα και μάλιστα απείλησε ότι θα μηνύσει το Netflix. Ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον κωμικό μόλις τρεις φορές και όταν ερωτήθηκε για το περιεχόμενο κάποιων από τα μηνύματα που φέρεται να του έχει στείλει, παραδέχθηκε ότι του έστειλε κάποια, αποκαλώντας τα «αστεία κοροϊδία».

Η γυναίκα συνέχισε δηλώνοντας ότι «θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια», μετά την παγκόσμια επιτυχία της σειράς και τα μηνύματα που δέχθηκε από «τρολς του διαδικτύου». Αρνήθηκε ότι έστειλε στον Γκαντ 41.000 e-mail και tweets και υποστήριξε ότι ήταν περίπου 10 μηνύματα και ένα γράμμα που έστειλε με το ταχυδρομείο.

Στην συνέντευξη με τον Μόργκαν, η 58χρονη αποκάλυψε λεπτομέρειες για την «φτωχή» ανατροφή της και πως διατηρούσε σχέση πέντε χρόνια με έναν δικηγόρο. Το Μικρό Ταρανδάκι ήταν η μεγάλη έκπληξη για το Netflix, αφού έχει συγκεντρώσει πάνω από 60 εκατομμύρια προβολές τον πρώτο μήνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή