Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο - Δύο νεκροί

Γυναίκα 45 ετών η δράστιδα της επίθεσης - ¨Εχει τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία
Daily Mail
2'

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα ακόμη τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο στη νότια επαρχία Τζιανγκσί της Κίνας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στην πόλη Γκουίσι, με δράστιδα μία γυναίκα 45 ετών, η οποία χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι φαγητού. Η ύποπτη έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση από τις Αρχές.

Οι γονείς των μαθητών περιέγραψαν το σοκ και τον φόβο τους όταν έμαθαν για την επίθεση.

«Έμαθα τα νέα το μεσημέρι και σοκαρίστηκα», δήλωσε ένας γονέας στο BBC. «Το παιδί μου είναι στην πέμπτη και πολύ μικρό και έφτασε με ασφάλεια στο σπίτι αλλά το σχολείο δεν μας έχει ενημερώσει για τίποτα, μας τα κρύβει όλα. Θα επιστρέψω για να παρηγορήσω το παιδί μου και να μάθω τι ακριβώς συνέβη»

Ένας άλλος πατέρας δήλωσε: «Φυσικά έχουμε φοβηθεί. Δεν είναι μόνο τα παιδιά κι εμείς οι ενήλικες είμαστε τρομοκρατημένοι».

«Οι δάσκαλοι το χειρίστηκαν καλά, αμέσως ανέβασαν φωτογραφίες των παιδιών στην ομαδική συνομιλία με τους γονείς, λέγοντας πως είναι ασφαλή και ότι είχαν ήδη κλειδώσει τις πόρτες, ενώ ζητούσαν από τους γονείς να πάνε στο σχολείο για να τα παραλάβουν. Ανέφεραν ότι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι ακόμη υπό διερεύνηση».

Η Κίνα έχει δεί μία σειρά επιθέσων με μαχαίρι τους τελευταίους μήνες. Τον Μάιο ένας άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα δύο άτομα και τραυμάτισε ακόμη 21 σε σχολείο της επαρχίας Γιουνάν, ενώ τον Αύγουστο του 2023 δύο άτομα σκοτώθηκαν και αρκετά τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας με ιστορικό ψυχικών νοσημάτων επιτέθηκε με μαχαίρι σε κατοικημένη περιοχή, επίσης στη Γιουνάν.

Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών σκοτώθηκαν σε επίθεση σε νηπιαγωγείο στο Γκουαντόνγκ.