Νότια Κορέα: Πήγαν το «προξενιό» σε άλλο επίπεδο

Στη χώρα όπου οι μαζικοί γάμοι είναι must, καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιούνται κατά χιλιάδες
Νότια Κορέα
Mαζική γαμήλια τελετή στη Νότια Κορέα
Αρχείου Associated Press
1'

Μπορεί το «προξενιό» στον δυτικό κόσμο να τείνει προς εξαφάνιση, ωστόσο στην Ασία φαίνεται πως η δυναμική του είναι αρκετά ισχυρή και μάλιστα ...βελτιώνεται και εκσυγχρονίζεται...

Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν στη Σεούλ, κάποιοι γονείς, ιδιοκτήτες πανάκριβων και πολυτελών διαμερισμάτων, για να παντρέψουν τα παιδιά τους με συντρόφους που έχουν το ίδιο οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο, χωρίς να φοβούνται για τις ...περιουσίες τους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Korean Times, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση προξενιού μεταξύ γειτόνων, για εργένηδες ηλικίας 20 και 30 ετών σε ένα από τα πιο ακριβά συγκροτήματα διαμερισμάτων σε περιοχή της νότιας Σεούλ, όπου μόλις τον περασμένο μήνα ένα διαμέρισμα 84 τετραγωνικών μέτρων πωλήθηκε για περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Στο μαζικό αυτό «ραντεβού στα τυφλά» συμμετείχαν γύρω στα 40 άτομα.

Το συγκρότημα στεγάζει περίπου 2.900 νοικοκυριά, ανάμεσά τους γονείς οι οποίοι ζουν με τα παιδιά τους, σε ηλικία...γάμου.

Η τακτική των «ραντεβού στα τυφλά» βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην ασιατική χώρα, όπου τέτοιες εκδηλώσεις εύρεσης συντρόφων, είναι συνηθισμένες, περιλαμβάνουν δε ακόμα και ετήσιες συνδρομές που φθάνουν περίπου στα 200 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή