Βασιλιάς Κάρολος: Πήγε στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος επιλέγει να εμφανιστεί δημοσίως με γραβάτα που έχει ελληνικές σημαίες

Βασιλιάς Κάρολος: Πήγε στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι
Getty Images
3'

Την ιδιαίτερη αγάπη του για την Ελλάδα επέδειξε για ακόμα μία φορά ο βασιλιάς Κάρολος σε δημόσια εμφάνισή του, καθώς εθεάθη στην Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι, φορώντας γραβάτα με ελληνικές σημαίες, τιμώντας την ελληνική καταγωγή του. Η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα επέλεξε ένα σμαραγδί φόρεμα με παγώνια.

Ο Κάρολος είχε επιλέξει ανάλογη γραβάτα τον Δεκέμβριο του 2023, σε συνομιλίες με τον Ρίσι Σούνακ, κίνηση που ερμηνεύτηκε από αρκετούς ως συμβολική, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός τότε είχε ακυρώσει την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με απρεπή τρόπο.

Ελληνική σημαία είχε η γραβάτα που φορούσε ο Κάρολος και την επόμενη ημέρα από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τον περασμένο Φεβρουάριο, σε μία επίσης συμβολική κίνηση, καθώς δεν έδωσε το παρών στην τελετή, λόγω των θεραπείων για τον καρκίνο στις οποίες υποβάλλεται.

Ο Βρετανός μονάρχης φόρεξε γραβάτα με ελληνικές σημαίες και τον Νοέμβριο του 2023, όταν υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας αλλά και νωρίτερα, στο ταξίδι του στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου.

Getty Images

Η αγάπη του βασιλιά για την κηπουρική

Η επίσκεψη του βασιλιά στην Έκθεση λουλουδιών στο Τσέλσι είναι η πρώτη από τότε που η Βασιλική Κηπουρική Κοινότητα (RHS), η φιλανθρωπική οργάνωση κηπουρικής που διοργανώνει την ετήσια έκθεση στο Λονδίνο τον έχρισε προστάτη της την περασμένη εβδομάδα.

Η γενική διευθύντρια της RHS, Clare Matterson δήλωσε ότι η βασιλική παρουσία «σημαίνει τα πάντα» για εκείνους και την ευρύτερη κηπουρική οικογένεια. Η αγάπη του βασιλιά για την κηπουρική και το περιβάλλον είναι γνωστά και μάλιστα το 2009 η βασίλισσα Ελισαβετ Β' του απένειμε το τιμητικό μετάλλιο RHS Victoria, το ύψιστο βραβείο της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

https://www.instagram.com/reel/C7NCnSKgAyO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την Δευτέρα ο βασιλιάς περιπλανήθηκε σε αρκετούς κήπους κάτω από τον ζεστό ήλιο, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, η οποία είναι επίσης δεινή κηπουρός. Η Καμίλα μάλιστα έκανε μία σόλο επίσκεψη στον κήπο του Μπρίτζερτον, επηρεασμένη από την γνωστή σειρά του Netflix, αποκαλύπτωντας ότι έχει δει τον πρώτο κύκλο.

Το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε και τον κήπο στον οποίο «δεν επιτρέπονται ενήλικες» που σχεδιάστηκε από παιδιά σχολικής ηλικίας, πριν τα εγκαίνιά του την Τρίτη.

Ο «βασιλιάς του κομπόστ» και η «βασίλισσα των μελισσών»

Το θέμα της φετινής ανθοκομικής έκθεσης του Τσέλσι είναι η επόμενη γενιά κηπουρών.

Ο «No Adults Allowed» κήπος σχεδιάστηκε από παιδιά για παιδιά, με μία φωλιά και μία τσουλήθρα στο κέντρο και παρά το όνομά του, έγινε μία εξαίρεση για τον βασιλιά και την βασίλισσα, για να δουν τι έχουν να προσφέρουν οι νεαροί κηπουροί.

Getty Images

Μιλώντας με παιδιά στον κήπο, ο βασιλιάς δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να τρως αυτά που έχεις καλλιεργήσει» προσθέτοντας «έχουν πολύ καλύτερη γεύση».

Getty Images

Μαθητές του δημοτικού σχολείου Σάλιβαν που βοήθησαν στον σχεδιασμό του κήπου έδωσαν από μία κονκάρδα στον Κάρολο και την Καμίλα. Η κονκάρδα του βασιλιά τον αποκαλούσε «Βασιλιά του κομπόστ», για το οποίο αστειεύτηκε ότι ήταν «πολύ σωστό», ενώ της βασίλισσας έγραφε «Βασίλισσα των μελισσών».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή