H πτήση θρίλερ της Singapore Airlines - «Άνθρωποι ούρλιαζαν, εκτοξεύονταν στο ταβάνι»

Η Singapore Airlines λέει ότι η πτήση-θρίλερ κατά την οποία ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή παρουσίασε «ξαφνική ακραία αναταραχή» πάνω από τη Μιανμάρ και ζήτησε συγγνώμη για την «τραυματική εμπειρία»

Eφιαλτικές στγμές στην πτήση της Singapore Airlines
Eφιαλτικές στγμές στην πτήση της Singapore Airlines
X
4'

Ο Βρετανός που πέθανε από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια σοβαρών αναταράξεων σε πτήση της Singapore Airlines είναι ο 71χρονος Geoff Kitchen. Με καταγωγή από το Thornbury κοντά στο Μπρίστολ, έκανε διακοπές με τη σύζυγό του στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και την Αυστραλία. Ήταν ένας από τους 211 επιβάτες της μοιραίας πτήσης της Singapore Airlines.

Η Singapore Airlines λέει ότι η πτήση που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, παρουσίασε «ξαφνική ακραία αναταραχή» πάνω από τη Μιανμάρ και ζήτησε συγγνώμη για την «τραυματική εμπειρία». Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Goh Choon Phong, εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος επιβάτη» και αναφέρθηκε στο περιστατικό της πτήσης SQ321 σε βίντεο.

«Λυπούμαστε βαθιά για αυτό το περιστατικό και δεσμευόμαστε να παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη και βοήθεια στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο SQ321, καθώς και στις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του επιβάτη που απεβίωσε.

Μια πτήση με 143 επιβάτες και μέλη του πληρώματος SQ321, που ήταν σε θέση να ταξιδέψουν, έφτασε στη Σιγκαπούρη σήμερα το πρωί στις 05:05 (ώρα Σιγκαπούρης).
Άλλοι 79 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος από το SQ321 παραμένουν στην Μπανγκόκ. Αυτό περιλαμβάνει όσους λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονταν στην πτήση. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στο έδαφος παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια».

Ένας από τους επιβάτες λέει ότι όποιος δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας «εκτοξευόταν στο ταβάνι» ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι υπήρχαν «τόσο πολλοί τραυματίες», πολλοί από τους οποίους είχαν τραύματα στο κεφάλι. Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λόρενς Γουόνγκ υποσχέθηκε «ενδελεχή έρευνα» για το περιστατικό, ενώ το υπουργείο Μεταφορών της Σιγκαπούρης έχει αναπτύξει ερευνητές στην Μπανγκόκ, όπου η πτήση έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Οι ΗΠΑ έστειλαν επίσης εκπροσώπους στην Μπανγκόκ για να βοηθήσουν στην έρευνα
Το Γραφείο Ερευνών για την Ασφάλεια Μεταφορών της Σιγκαπούρης θα διεξαγάγει "ενδελεχή έρευνα", είπε ο Γουόνγκ. Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ο Γουόνγκ μόλις μια εβδομάδα μετά τον ρόλο του ως νέος ηγέτης της Σιγκαπούρης.

Στο μεταξύ βλέπουν το φως περισσότερες φωτογραφίες που δείχνουν τη ζημιά στην πτήση SQ321 της Singapore Airlines. Συντρίμμια σκορπίστηκαν στην καμπίνα του αεροπλάνου εξαιτίας του περιστατικού, ενώ επιβάτες δήλωσαν στο BBC ότι ένα «απολύτως κανονικό» ταξίδι μετατράπηκε σε ταξίδι τρόμου καθώς οι επιβάτες «εκτοξεύονταν στο ταβάνι» του αεροσκάφους.

Ο Άντριου, από το Λονδίνο, είπε ότι το αεροπλάνο «έπεσε ξαφνικά» λίγες στιγμές αφότου άναψαν οι πινακίδες που καθοδηγούσαν τους επιβάτες να βάλουν τις ζώνες ασφαλείας τους, με αποτέλεσμα αντικείμενα να πετάνε γύρω από την καμπίνα και ο ίδιος να λουστεί με καφέ.

Περιέγραψε την αναταραχή ως «απίστευτα σοβαρή» και είπε οτι δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει βιώσει κατά τη διάρκεια των ετών που πετούσε για επαγγελματικούς λόγους. Ενώ η πτώση του αεροπλάνου φαινόταν να διαρκεί μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, η σκηνή στη συνέχεια ήταν «σουρεαλιστική», είπε.

Θυμήθηκε ότι είδε μια «ηλικιωμένη κυρία με ένα απαίσιο τραύμα στο κεφάλι της να αιμορραγεί», ενώ μια άλλη γυναίκα «ούρλιαζε από αγωνία». Ο Άντριου είπε ότι καθόταν κοντά στον Βρετανό που πέθανε από καρδιακή προσβολή και είδε έναν άλλο άνδρα που τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που έπρεπε να μείνει ξαπλωμένος στο πάτωμα για το υπόλοιπο της πτήσης.

Ένας επιβάτης ονόματι Τζόσουα που μίλησε στο Sky News είπε «δεν νομίζω ότι θα πετάξω ξανά για λίγο» μετά το περιστατικό που χαρακτήρισε «αρκετά τρομακτικό». Ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, περιέγραψε ότι άκουσε «έναν τεράστιο δυνατό θόρυβο, τα πράγματα περνούσαν από το ταβάνι, υπήρχε νερό παντού, οι άνθρωποι έκλαιγαν... δεν ήταν ένα διασκεδαστικό τέλος στο ταξίδι μας». Είπε ότι «πονούσε πολύ» και ένιωθε πολύ χειρότερα αφού κυκλοφόρησε η είδηση για τον θάνατο του επιβάτη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή