Συγκλονίζει Βρετανός βουλευτής: «Μου ακρωτηρίασαν τα χέρια και τα πόδια λόγω σηψαιμίας»

Απίστευτη δύναμη ψυχής δείχνει ο Βρετανός πολιτικός των Τόρις, Craig Mackinlay, καθώς μετά από σηψαιμία που υπέστη τον Σεπτέμβριο, του ακρωρηρίασαν τα χέρια και τα πόδια. Θέλω να υπηρετήσω τον λαό και να γίνω γνωστός ως «βιονικός βουλευτής» λέει, ενώ η ιστορία του κάνει τον γύρο του κόσμου

Συγκλονίζει Βρετανός βουλευτής: «Μου ακρωτηρίασαν τα χέρια και τα πόδια λόγω σηψαιμίας»
5'

Ο βουλευτής Craig Mackinlay μοιράστηκε το ανατριχιαστικό τελευταίο βίντεο προτού του ακρωτηριάσουν και τα δύο «άχρηστα» πλέον χέρια και πόδια, μετά από σήψαιμία και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων. «Ήταν σαν να αποχαιρετών παλιούς φίλους» είπε ο 57χρονος εκπρόσωπος του South Thanet, δηλώνοντας ότι είναι «τυχερός που ζει» αφού η φρικτή ασθένεια, που τον ταλαιπώρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, τον άφησε με τέσσερα προσθετικά μέλη.

Ξύπνησε από κώμα 16 ημερών τον Νοέμβριο με εντελώς μαυρισμένα άκρα, λόγω των θρόμβων και της έλλειψης κυκλοφορίας που προκάλεσε η ασθένειά του. Ο κ. Mackinlay κατέγραψε από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο νοσοκομείο St Thomas' στο Λονδίνο την περιπέτεια της υγείας του, δύο μήνες μετά την εισαγωγή του, δείχνοντας τα μαυρισμένα χέρια και τα πόδια του την ημέρα πριν από την αφαίρεσή τους.

«Η πραγματικότητα είναι ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να είχα επιβιώσει τόσο πολύ», είπε καθώς η σηψαιμία είχε προκαλέσει τον «απόλυτο θάνατο των χεριών και των ποδιών μου». «Ο λόγος για να κάνω το βίντεο σήμερα φυσικά είναι ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που αυτά τα παλιά πράγματα που με υπηρετούσαν καλά για 57 χρόνια θα αποκολληθούν απο πάνω μου.Μοιάζουν μάλλον με τύρφη. Είναι κάπως στεγνά, αποξηραμένα. Θα είναι σαν να λέω αντίο σε παλιούς φίλους» τόνισε.

Ο Mackinlay χρειάστηκε να αφαιρέσει σημαντικά τμήματα των χεριών και των ποδιών του για να σώσει τη ζωή του. Διεμήνυσε όμως ότι είναι τώρα έτοιμος να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο - και θέλει να γίνει γνωστός ως ο «βιονικός βουλευτής».

Δήλωσε «τυχερός που είναι ζωντανός» αφού η τρομακτική μάχη με τη σηψαιμία του προκάλεσε πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και μιλώντας στο GB News είπε: «Το τίμημα που θα πληρώσω για να ζήσω είναι μια αρκετά σοβαρή αναπηρία».

Σχολιάζοντας με μαύρο χιούμορ την εμφάνιση των χεριών και των ποδιών του, πρόσθεσε ότι «μαύρισαν τελείως – έμοιαζαν με μπράτσα των Φαραώ, κάπως σκαμμένα από την έρημο». Αλλά φαινόταν αισιόδοξος, λέγοντας ότι ελπίζει ότι «θα μπορέσει να είναι λίγο ψηλότερος» με τα νέα βιονικά άκρα του.

Ο βουλευτής του Κεντ άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία στις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά σκέφτηκε ότι δεν ήταν χειρότερο από την αρχή ενός κρυολογήματος και έκανε ακόμη και ένα τεστ Covid το οποίο ήταν αρνητικό. Αλλά η φαρμακοποιός σύζυγός του Kέιτι ανησυχούσε περισσότερο για την υγεία του συζύγου της όλη τη νύχτα μετά από μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της θερμοκρασίας του. Και δεν μπορούσε να νιώσει ούτε έναν παλμό στα πέτρινα κρύα μπράτσα του μέχρι το πρωί.

Μιλώντας στο GB News, είπε: «Το ασθενοφόρο πρώτα δεν ήθελε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο μόνος κακός δείκτης που είχε ήταν το επίπεδο σακχάρου που ήταν πολύ πολύ χαμηλό, αλλά μόλις έφαγε πρωινό επανήλθε. «Σκεφτήκαμε αν έπρεπε να δούμε τον γιατρό του ή να τον πάμε εσπευσμένα στο νοσοκομείο». Είπε ότι «ευτυχώς» επέλεξαν να στείλουν ασθενοφόρο, αλλά όταν έφτασε «τα πράγματα άρχισαν να επιταχύνονται».

Ο κ. Mackinlay έπασχε από το φαινόμενο DIC - μια λοίμωξη από σήψαιμία εκτός ελέγχου. Είχε υποστεί πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και άρχισε να γίνεται μπλε αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς η σηψαιμία επικράτησε. Τον Δεκέμβριο είπε ότι ήταν «εξαιρετικά τυχερός που έμεινε ζωντανός» αφού υποβλήθηκε σε «ακραία χειρουργική επέμβαση

Η κατάσταση του επιδεινώθηκε γρήγορα. Αφού ένιωσε ελαφρά αδιαθεσία ένα βράδυ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ήταν βαριά άρρωστος κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί η γυναίκα του δεν μπορούσε να αισθανθεί σφυγμό. Συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν τον βουλευτή να κοιτάζει τα προσβεβλημένα άκρα του προτού αφαιρεθούν.

Αλλά έκανε τα πρώτα του 20 βήματα χωρίς βοήθεια μετά την επέμβαση στις 28 Φεβρουαρίου, σε ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάρρωσή του μετά από μια ζοφερή περίοδο Χριστουγέννων. Ευτυχώς, είπε, η τετράχρονη κόρη του Ολίβια αντιμετώπισε καλά την κατάσταση.

Η σηψαιμία εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε μια μόλυνση. Το 2016, η Daily Mail ξεκίνησε την καμπάνια End the Sepsis Scandal μετά την τραγική περίπτωση του William Mead, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 12 μηνών μετά από σειρά σφαλμάτων και λανθασμένων διαγνώσεων.

Παρά το τραύμα του ο Mackinlay δηλώνει «έτοιμος να ξαναμπεί στη μάχη» και να υπηρετήσει τους ψηφοφόρους του - καθώς και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά. Εξελέγη για πρώτη φορά το 2015 και είπε μάλιστα ότι θα διεκδικήσει την έδρα του στις επόμενες εκλογές.

«Ελπίζω ότι ο κόσμος μπορεί να μου δώσει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και να πουν, «Αυτός ο άντρας ήταν μαχητής για τον εαυτό του, θα παλέψει για μένα, θα του δώσω την υποστήριξή μου...Ο βιονικός βουλευτής είναι αυτό που θέλω να γίνω. Όταν τα παιδιά έρχονται στη Βουλή και πηγαίνουν στη γκαλερί ή πηγαίνουν στο σχολικό τμήμα, θέλω να τραβούν τα παλτά της μητέρας τους και να λένε, "Θέλω να δω τον βιονικό βουλευτή σήμερα". Αυτό θέλω να κάνω ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή