Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Έκθεση με εμβληματικές φωτογραφίες της στο Λονδίνο

Ο βασιλικός φωτογράφος Ανγουάρ Χουσείν έχει φωτογραφίσει την Νταϊάνα σε εμβληματικά στιγμιότυπα από την αρχή της σχέσης της με τον Κάρολο μέχρι και τον χωρισμό τους
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Έκθεση με εμβληματικές φωτογραφίες της στο Λονδίνο
2'

Από το διάσημο φόρεμα της «εκδίκησης» μέχρι τη μοναχική πόζα στο Ταζ Μαχάλ, η αείμνηστη Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας γνώριζε τη δύναμη της φωτογραφίας και πολύ συχνά ο βασιλικός φωτογράφος Ανγουάρ Χουσείν ήταν έτοιμος να την βοηθήσει να την εκμεταλλευτεί.

Τώρα, μερικές από αυτές τις εικόνες συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που τη δείχνει να περπατά σε ένα ναρκοπέδιο στην Αγκόλα ή εκείνης που κάνει χειραψία με ασθενή με AIDS, αποτελούν την έκθεση του 86χρονου φωτογράφου Χουσείν στο Λονδίνο, διαπιστευμένου βασιλικού φωτογράφου για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Ήξερε πώς να περνάει μηνύματα μέσω μίας φωτογραφίας» δήλωσε ο φωτογράφος, ο οποίος άρχισε να φωτογραφίζει την Νταϊάνα όταν η σχέση της με τον Κάρολο δημοσιοποιήθηκε και ενώ ήταν ακόμα βοηθός νηπιαγωγού.

Ως διαπιστευμένος φωτογράφος του παλατιού του Μπάκιγχαμ ο Χουσεΐν είχε πρόσβαση σε βασιλικές εκδηλώσεις και ακολουθούσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε περιοδείες. Οι δύο γιοι του, Σαμίρ και Ζακ έχουν ακολουθήσει τα βήματα του φωτογραφίζοντας τους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ με τις συζύγους τους Κάθριν και Μέγκαν.

Η οικογένεια Χουσεΐν έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο αρχείο βασιλικών φωτογραφιών με 75 από αυτές που απεικονίζουν είτε τη Νταϊάνα είτε τους γιους και τις συζύγους τους να αποτελούν το περιεχόμενο της έκθεσης. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί ένας ηχητικός οδηγός, για όποιον θέλει να μάθει την ιστορία πίσω από κάθε φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες συμπεριλαμβάνουν το αξέχαστο φόρεμα της... εκδίκησης, το οποίο λέγεται ότι είχε φορέσει σκόπιμα η Νταϊάνα σε έναν αρραβώνα τη νύχτα που ο Κάρολος παραδέχθηκε στην τηλεόραση τη μοιχεία του, ενώ υπάρχουν ακόμα και φωτογραφίες της Νταϊάνα ως μέλλουσα μητέρα, μητέρα, ανθρωπίστρια αλλά και fashion icon.

Η έκθεση που είχε μεγάλη επιτυχία στο Λος Άντζελες και τη Μελβούρνη πριν ανοίξει στο Λονδίνο αντιπαραθέτει την εικόνα της Νταϊάνα μόνης μπροστά στο Ταζ Μαχάλ με μία τραβγμένη χρόνια μετά, με τον Ουίλιαμ και την Κάθριν να κάθονται μπροστά στο ίδιο μνημειο. Άλλη μία εντυπωσιακή φωτογραφία, που τράβηξε ο Σαμίρ Χουσείν δείχνει τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα του Σάσεξ μέσα στη βροχή, σε βασιλική υποχρέωσή τους στο Λονδίνο.

«Υπάρχουν τόσες αναμνήσεις από τις δύο οικογένειές μας να συνδέονται και να δημιουργούν μία ειδική σχέση, την οποία χαίρομαι που μπορώ να δείξω με έναν τόσο μοναδικό τρόπο μέσω της έκθεσης», είπε ο Χουσεΐν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή