Telegraph: Η Κίνα θα εισβάλει στην ΤαΪβάν με αρμάδα από πολιτικά και εμπορικά πλοία

Κίνα- Ταϊβάν: Τα πολιτικά πλοία «κανονικά θα ήταν κακές επιλογές για μια τέτοια αποστολή»
Telegraph: Η Κίνα θα εισβάλει στην ΤαΪβάν με αρμάδα από πολιτικά και εμπορικά πλοία
2'

Την στιγμή που τα πολεμικά «παιχνίδια» της Κίνας στην Ταϊβάν εντείνονται η βρετανική Telegraph γράφει πως η Κίνα ετοιμάζει μια αρμάδα φέρι μποτ και μη στρατιωτικών πλοίων για να εισβάλει στην Ταϊβάν.

Το Πεκίνο δεν διαθέτει αμφίβια πλοία, αλλά πριν από 10 χρόνια εξέδωσε τεχνικές οδηγίες για ναυπηγούς που θα επέτρεπαν σε πολλά από τα πολιτικά πλοία του να είναι κατάλληλα για στρατιωτική χρήση. Έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές ασκήσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι αμφίβιες αποβάσεις υπό πυρά είναι από τους πιο δύσκολους στρατιωτικούς ελιγμούς», δήλωσε ο Ray Powell, διευθυντής του SeaLight, ενός προγράμματος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ που επικεντρώνεται στις δραστηριότητες της γκρίζας ζώνης στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Τα πολιτικά πλοία «κανονικά θα ήταν κακές επιλογές για μια τέτοια αποστολή», αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μαζική μεταφορά στρατευμάτων μέσω του στενού της Ταϊβάν μετά την καταστροφή της παράκτιας άμυνάς της, ή για να συντρίψουν το στρατό του νησιού.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα είδη πλοίων, από δεξαμενόπλοια μέχρι φέρι μποτ και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, καθένα από τα οποία μπορεί να μεταφέρει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι ο Σι Τζινπίνγκ διέταξε τον στρατό να είναι έτοιμος να καταλάβει το νησί μέχρι το 2027.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η Κίνα θα είναι σε θέση να μετακινήσει περίπου 300.000 στρατιώτες και εξοπλισμό μέσω του στενού της Ταϊβάν σε περίπου 10 ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν . Πιθανότατα σχετίζονται με την πρόσφατη ορκωμοσία του Προέδρου της Ταϊβάν, τον οποίο αποκαλούν «αποσχιστή» στην Κίνα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή