«Μόνος στο σπίτι»: Η πολυτελής έπαυλη πωλείται σε δημοπρασία 5,25 εκατ. δολάρια

Το χλιδάτο σπίτι της ταινίας «Μόνος στο σπίτι» μετρά περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, δύο σαλόνια, τζάκι, μια κουζίνα, ένα γκαράζ με τρεις θέσεις αυτοκινήτων και μια βεράντα
«Μόνος στο σπίτι»: Η πολυτελής έπαυλη πωλείται σε δημοπρασία 5,25 εκατ. δολάρια
2'

Το διάσημο σπίτι στα προάστια του Σικάγο, όπου κάποτε ο νεαρός Κέβιν ΜακΚάλιστερ ξεχάστηκε πίσω, τη στιγμή που η οικογένειά του έφυγε σε ταξίδι στο Παρίσι, βγήκε σε δημοπρασία, σύμφωνα με μια καταχώριση της Zillow. Πρόκειται για το σπίτι που αποτέλεσε το «στούντιο» της θρυλικής και πλέον, κλασικής ταινίας «Μόνος στο σπίτι».

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές όμως, θα πρέπει να δαπανήσουν πολλά χρήματα, καθώς η πολυτελής έπαυλη των περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων κοστίζει 5,25 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί πως η έπαυλη αγοράστηκε το 2012 για 1,58 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη σελίδα Zillow, αλλά πλέον οι ιδιοκτήτες της έβαλαν… πωλητήριο!

Το πολυτελές σπίτι που αποτέλεσε το «στούντιο» για τη θρυλική ταινία «Μόνος στο σπίτι»
Πηγή: AP

Το σπίτι καταχωρίσθηκε για μικρή χρονική διάρκεια στην πλατφόρμα Airbnb το 2021. Ωστόσο προοριζόταν για διαμονή μόνο μίας διανυκτέρευσης, δίνοντας έτσι στους θαυμαστές της ταινίας τη δυνατότητα να ζήσουν, έστω για λίγο, τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί πως αν και η πολυτελής έπαυλη ήταν ιδιαιτέρως ευρύχωρη, δεν επαρκούσε ώστε να χωρέσει όλο το καστ και το συνεργείο για τα γυρίσματα της ταινίας. Έτσι, σκηνές της οικογένειας μέσα στο σπίτι γυρίστηκαν στο New Trier Township High School, σύμφωνα με το NBC Chicago.

Το σπίτι επίσης «ανακαινίστηκε πλήρως και επεκτάθηκε» το 2018, σύμφωνα με τον Zillow. «Οι σημερινοί ιδιοκτήτες έδωσαν τη μέγιστη προσοχή στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής λεπτομέρειας και της ακεραιότητας των πιο αξέχαστων και αναγνωρίσιμων χώρων του σπιτιού» κατά τη διάρκεια των ανακαινίσεων, ανέφερε η σελίδα Zillow.

Η χλιδάτη κατοικία διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, δύο σαλόνια, τζάκι, μια κουζίνα, ένα γκαράζ με τρεις θέσεις αυτοκινήτων και μια βεράντα.

https://www.instagram.com/reel/C7W5UIsum0U/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

*Με πληροφορίες από nbcnews

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή