Τζίμι Κίμελ: Αποκάλυψε ότι ο γιος του υποβλήθηκε στην τρίτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

«Το Σαββατοκύριακο, το αγόρι μας, ο Μπίλι είχε την τρίτη (από τρεις, ελπίζουμε) εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς», έγραψε στη μακροσκελή ανάρτησή του ο Κίμελ. 

Τζίμι Κίμελ: Αποκάλυψε ότι ο γιος του υποβλήθηκε στην τρίτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς
AP - Instagram
5'

Ο Τζίμι Κίμελ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο μικρότερος γιος του υποβλήθηκε με επιτυχία σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς το Σαββατοκύριακο του εορτασμού της Εθνικής Ημέρας Μνήμης στο Παιδικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Ο 56χρονος κωμικός δημοσίευσε μία φωτογραφία του επτάχρονου γιου του, Μπίλι, να χαμογελά, ξαπλωμένος σε νοσοκομειακό κρεβάτι καθώς μοιράστηκε τα νέα με τους followers του.

«Το Σαββατοκύριακο, το αγόρι μας, ο Μπίλι είχε την τρίτη (από τρεις, ελπίζουμε) εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς», έγραψε στη μακροσκελή ανάρτησή του ο Κίμελ.

«Περάσαμε αυτή την εμπειρία με πολλή αισιοδοξία και σχεδόν τον ίδιο φόβο και βγήκαμε με μία νέα βαλβίδα σε ένα χαρούμενο, υγιές παιδί», συμπλήρωσε.

https://www.instagram.com/p/C7fE-p4S7YN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Κίμελ αποκάλυψε το 2017 ότι ο γιος του, που τότε ήταν μωρό, είχε υποβληθεί στην πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, που τον ώθησε να υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και του ασφαλιστικού.

Ο παρουσιαστής επαίνεσε τους γιατρούς του Μπίλι, με επικεφαλής «τον λαμπρό χειρουργό Vaughn Starners, τον καρδιολόγο Tim Casarez και το εξαιρετικό προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές στο Παιδικό Νοσοκομείο», ενώ ανέφερε ονομαστικά όλους τους εργαζόμενους που «μας βοήθησαν με αμέριστη καλοσύνη και τεχνογνωσία».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εμπειρία «συγκινητική», κατά την οποία γνώρισε άλλα «ευάλωτα» παιδιά και τους γονείς τους αλλά και τους «θαυματουργούς» εργαζόμενους που κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τους μικρούς ασθενείς.

Ο Κίμελ εκθείασε και την σύζυγό του, Μόλι «επειδή ήταν πιο δυνατή και πιο ψύχραιμη από κάθε μητέρα» και αποκάλεσε τον Μπίλι «το πιο δυνατό και αστείο 7χρονο που ξέρουμε».

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί γονείς και παιδιά που δεν είναι τόσο τυχεροί να πάνε σπίτι τους μετά από πέντε μέρες», είπε και πρόσθεσε «Δώστε τους την αγάπη και τις προσευχές σας».

https://www.instagram.com/p/CdTPNcjLyat/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι είναι η Τετραλογία Φάλλοτ

Ο κωμικός έχει μιλήσει ανοιχτά αρκετές φορές για την κατάσταση της υγείας του γιου του ήδη από το 2017, όταν αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα, σε μία συναισθηματική ομιλία λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού.

Μόλις τρεις μέρες αφότου γεννήθηκε ο Μπίλι, ο Κίμελ ανακοίνωσε στην εκπομπή του ότι ο μικρός γιος του θα χρειαζόταν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, για την συγγενή καρδιοπάθεια από την οποία έπασχε, Τετραλογία Φάλλοτ με πνευμονική ατρησία.

Η συγγενής πάθηση εκτιμάται ότι επηρεάζει περίπου το 0,02 με 0,04% του πληθυσμού, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνεύμονα και Αίματος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η Τετραλογία Φάλλοτ είναι η πιο κοινή σύνθετη συγγενής καρδιακή πάθηση.

Η πάθηση περιλαμβάνει μία αλυσίδα καρδιακών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης στένωσης της πνευμονικής αρτηρίας, μία βλαβη στο κοιλιακό διάφραγμα, μία κακή ευθυγράμμιση του αιμοφόρου αγγείου που μεταφέρει το αίμα, φτωχό σε οξυγόνο, απευθείας στην αορτή αντί για τους πνεύμονες, που μπορει να οξυγονωθεί ξανά και ένα παχύ τοίχωμα της δεξιάς κοιλίας.

Η πάθηση είναι πιο σοβαρή στα παιδιά που έχουν πνευμονική ατρησία. Σε εκείνες τις περιπτώσεις η πνευμονική βαλβίδα που ανοίγει και κλεινει για να μεταφέρει το αίμα από την καρδιά στους πνεύμονες, μπλοκάρεται από ιστους, αν και λίγο αίμα μπορεί να πάει από την καρδιά στους πνεύμονες μέσω άλλων μικρότερων οδών.

Τα μωρά που πάσχουν από αυτή την πάθηση πολύ συχνά έχουν μπλε ή γκριζωπό δέρμα λόγω έλλειψης οξυγόνου. Μπορεί ακόμα να παρουσιάσουν δυσκολία στην αναπνοή ή να εξαντλούναι εύκολα, ενώ και η σίτιση μπορεί να είναι δύσκολη.

Όταν αποκάλυψε την κατάσταση της υγείας του γιου του, ο Κίμελ εξήγησε: «Βασικά η πνευμονική βαλβίδα ήταν εντελώς φραγμένη και έχει μία τρύπα στο τοίχωμα μεταξύ της αριστερής και της δεξιάς πλευρά της καρδιάς του», προσθέτοντας «αν το μωρό σας πρόκειται να πεθάνει και δεν χρειάζεται, δεν πρέπει να έχει σημασία πόσα χρήματα βγάζετε».

Στην συγκινητική εξομολόγησή του ο Κίμελ δεν έχασε το χιούμορ του, λέγοντας «καημένο παιδί, όχι μόνο έχει μία κακή καρδιά αλλά και το πρόσωπό μου».

Πώς ανακάλυψαν την πάθηση

Αποκαλύπτοντας πώς ανακάλυψαν την καρδιακή πάθηση του Μπίλι λίγο μετά τη γέννησή του, ο κωμικός είπε: «Φαινόταν ένα φυσιολογικό υγιές μωρό. Η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι και χαλάρωνε, όταν μία πολύ προσεκτική νοσοκόμα άκουσε ένα μουρμουρητό στην καρδιά του και παρατήρησε ότι ήταν λίγο μωβ, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο».

«Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν περνούσε αρκετό οξυγόνο στο αίμα του, είτε στην καρδιά, είτε στους πνεύμονές του και όταν έκαναν ακτινογραφία και οι πνεύμονές του ήταν καλά, κατάλαβαν ότι δεν ήταν καλά η καρδιά του. Είναι τρομακτικό», είπε. «Διαπίστωσαν ότι ο Μπίλι γεννήθηκε με καρδιακή νόσο».

https://www.instagram.com/p/BahKVbpHP7Y/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τον Δεκέμβριο του 2017 έφερε τον επτά μηνών Μπίλι στην εκπομπή, ανακοινώνοντας ότι είχε κάνει τη δεύτερη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. «Ο Μπίλι τα πάει περίφημα, παρεμπιπτόντως. Έκανε μία επέμβαση πριν από μία εβδομάδα. Λένε ότι πιθανότατα θα είναι σε καλό δρόμο να κερδίσει τουλάχιστον ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2036».

Ο Κίμελ παντρεύτηκε το 2013 με τη Μόλι Μακνίρι, παραγωγό και επικεφαλής σεναριογράφο στην εκπομπή του Jimmy Kimmel Live!. Το ζευγάρι εκτός από τον Μπίλι έχει ακόμα μία εννιάχρονη κόρη, τη Τζέιν, ενώ ο παρουσιαστής έχει ακόμα δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, με την Τζίνα Μάντι, την Κέιτι, 32 ετών και τον Κέβιν 30 ετών.

https://www.instagram.com/p/C6DDfCqLSqR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή