Ανοίξαμε και σας περιμένουμε: Ζητείται Γερμανός «Τζέιμς Μποντ»

Μήπως ενδιαφέρεστε να δουλέψετε ως σούπερ κατάσκοπος

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε: Ζητείται Γερμανός «Τζέιμς Μποντ»
Φωτ.: Unsplash
2'

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών βγήκε...παγανιά για να βρει νέους κατάσκοπους.

Η Bundesnachrichtendienst (BND), η γερμανική υπηρεσία ανάλογη της αμερικανικής CIA ή της βρετανικής MI6, αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο προκειμένου να καλύψει τις κενές θέσεις της, καθώς η νεολαία επιλέγει την εξ αποστάσεως εργασία ή τα smartphones.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ένας συμβιβασμός, καθώς η BND προσφέρει «Flexible Arbeitszeit und Teilzeitergelungen» (Ευέλικτο ωράριο εργασίας και ρυθμίσεις μερικής απασχόλησης) σε πιθανούς νεοσύλλεκτους.

Μιλώντας στους EurAsian Times, ο επικεφαλής της BND Μπρούνο Καλ είπε: «Είναι σκληρό. Πηγαίνουμε όμως και στα Πανεπιστήμια για να προσελκύσουμε ταλέντα». Και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε πολλές εξωτερικές απειλές».

Ο Καλ παρευρέθηκε σε μια έκθεση στη Γερμανική Καγκελαρία στο πλαίσιο των εορτασμών σε όλο το Βερολίνο καθώς το γερμανικό σύνταγμα συμπληρώνει 75 χρόνια. Στο παρελθόν, ο επικεφαλής της BND έχει εκφράσει απογοήτευση για το ότι η Generation Z αναζητά εξ αποστάσεως εργασία, για τις συνέπειες της πανδημίας και την αδυναμία της γενιάς αυτής να αποχωριστεί το κινητό της.

Οι νέοι 007...ή και όχι

Η πρόσκληση πρόσληψης συζητά πώς κάποιος δεν χρειάζεται να έχει "τέλειες δυνατότητες 007" για να ενταχθεί στο BND. Μάλλον εξαρτάται από το πτυχίο που έχει ο υποψήφιος. Έτσι, αν κάποιος έχει ολοκληρώσει επαγγελματική κατάρτιση ή πτυχίο ή μεταπτυχιακό, έχει ευκαιρία να γίνει ο Γερμανός Τζέιμς Μποντ.

Η BND έχει τεθεί υπό κρίση και έλεγχο επειδή απέτυχε να προβλέψει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η υπηρεσία ξένων πληροφοριών της Γερμανίας έχει επικριθεί για την αποτυχία να εκδώσει ισχυρές προειδοποιήσεις, ενώ αξιωματούχοι της BND υποστήριξαν ότι οι προειδοποιήσεις τους δεν εισακούστηκαν.

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επίσης κατηγορηθεί για πολιτικοποίηση και νωθρότητα. Το 2023, η BND δέχτηκε πυρά επειδή έμαθε πολύ αργά για την απόπειρα πραξικοπήματος της Ομάδας Βάγκνερ στη Ρωσία. Ο Μπρούνο Καλ διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας το 2016 από την τότε καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αφού ανέτρεψε απροσδόκητα τον προηγούμενο επικεφαλής της BND.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή