Μαγιόρκα: Οδηγός σε αμόκ εμβολίζει αυτοκίνητο με τουρίστες - Πρόβλημα ο «αλκοολικός τουρισμός»

Μαγιόρκα: Σκηνές θρίλερ κατέγραψαν κάμερες της περιοχής
Μαγιόρκα: Οδηγός σε αμόκ εμβολίζει αυτοκίνητο με τουρίστες - Πρόβλημα ο «αλκοολικός τουρισμός»
1'

Για περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο στο ισπανικό θέρετρο της Μαγιόρκα, κάμερες κατέγραψαν έναν οδηγό σε αμόκ να καταδιώκει με το SUV του το αυτοκίνητο που οδηγούσαν Βρετανοί τουρίστες.

Στις σκηνές φαίνονται οι Βρετανοί παραθεριστές να προσπαθούν να αποφύγουν τον ντόπιο, ο οποίος τελικά τους εμβολίζει στην άκρη του δρόμου και δεν τους αφήνει να συνεχίσουν την πορεία τους.



Υλικό από το εσωτερικό του οχήματος δείχνει μια τουρίστρια να κλαίει καθώς το λευκό SUV κατευθυνόταν με την όπισθεν προς το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν, ενώ προσπαθούσε να μάθει ποιος είναι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας για να καλέσει την αστυνομία. Στη συνέχεια, ο δράστης φαίνεται να υψώνει θυμωμένος το μεσαίο δάχτυλο στους τουρίστες πριν απομακρυνθεί.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στις 19 Απριλίου έρχεται εν μέσω αντιδράσεων κατά του αυξημένου τουρισμού στη Μαγιόρκα.



Αντιδράσεις των ντόπιων για τον «αλκοολικό τουρισμό»


Στη Μαγιόρκα, αλλά και στην Ίμπιζα, αποφασίστηκε πρόσφατα η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ. Τα συγκεκριμένα νησιά αποτελούν κύριους προορισμούς του «αλκοολικού τουρισμού», ο οποίος προκαλεί αγανάκτηση στους μόνιμους κατοίκους του νησιού - και όχι μόνο.

Η κατανάλωση αλκοόλ στην περιοχή και ορισμένες άλλες παραλίες του νησιού θα τιμωρείται πλέον με πρόστιμο μεταξύ 500 και 1.500 ευρώ.

Όσον αφορά την απαγόρευση αλκοόλ πάντως, πολλοί γνώστες του νησιού αμφιβάλλουν αν μπορεί να υλοποιηθεί τόσο εύκολα...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή