Παιδικά γκράφιτι βρέθηκαν στην Πομπηία με σκηνές μάχης, παιχνίδια με μπάλα και βάρκες

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σειρά από γκράφιτι
Παιδικά γκράφιτι βρέθηκαν στην Πομπηία με σκηνές μάχης, παιχνίδια με μπάλα και βάρκες
2'

Στις ανασκαφές στο House of the Colonnaded Cenaculum στην Πομπηία, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια σειρά από γκράφιτι και σχέδια που, δεδομένης της απλότητας της εκτέλεσης, της αφέλειας των πινελιών και των απλοποιήσεων, φαίνεται να έχουν εκτελεστεί από το χέρι του παιδιού.

Σύμφωνα με το labrujulaverde.com τα σχέδια βρέθηκαν στους μακριούς τοίχους (ανατολικά και δυτικά) του δωματίου Μ στην περιοχή. Στον δυτικό τοίχο, διακρίνονται τουλάχιστον τρία μικρά περιγραμμένα χέρια, δύο σκηνές μονομάχων, ένα σχέδιο που φαίνεται να απεικονίζει δύο φιγούρες να παίζουν με μια μπάλα, ένα ζώο που πιθανώς μπορεί να αναγνωριστεί ως κάπρος και τέλος, μια σκηνή πυγμαχίας που με έναν από τους δύο πυγμάχους που βρίσκονται στο έδαφος.

Η σκηνή μάχης, στο πρώτο πλάνο στα αριστερά, απεικονίζει δύο φιγούρες η μία απέναντι από την άλλη, που απεικονίζονται σχηματικά με γεωμετρικά σχήματα. Τα τριγωνικά κεφάλια με κράνη χρησιμεύουν ως το εστιακό σημείο γύρω από το οποίο κατασκευάζεται το υπόλοιπο σχήμα, συμπληρωμένο με επιμήκη άκρα διατεταγμένα ακτινωτά. Κρατούν ορθογώνιες ασπίδες με μοτίβο Χ.

Η σκηνή venatio , που βρίσκεται δίπλα στη σκηνή της μάχης, αποτελείται από δύο ζεύγη μορφών διατεταγμένων σε δύο διαφορετικά επίπεδα προοπτικής. Κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει έναν κυνηγό με ένα μακρύ δόρυ εναντίον ενός κάπρου. Οι κυνηγοί απεικονίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους μονομάχους, χωρίς κράνη και ασπίδες, ενώ οι κάπροι αποδίδονται μέσα από μια τραπεζοειδή σιλουέτα με πόδια.

Στον ανατολικό τοίχο, υπάρχει μια άλλη σκηνή πυγμαχίας, καθώς και μια πιο σύνθετη σκηνή που ανήκει σε ένα διαφορετικό χέρι και μια παλαιότερη περίοδο στη ζωή του δωματίου (ακόμα δεν είναι καλά καθορισμένο). Επιπλέον, αυτό το τελευταίο σχέδιο δεν έγινε με κάρβουνο όπως τα άλλα, αλλά με τη βοήθεια μιας κόκκινης ορυκτής χρωστικής, πιθανώς της ώχρας.

Ένα άλλο σχέδιο απεικονίζει μια θαλάσσια σκηνή με σχηματικό τρόπο όπου βρίσκουμε δύο μεγάλες βάρκες που περιβάλλονται από ψάρια, αντικείμενα που σχετίζονται με το ψάρεμα και κάτω από ένα ψάρι με μακριά μπάρα, πιθανότατα ένα μεγαλύτερο μπαρμπούνι και μια άγκυρα

Το γκράφιτι απεικονίζει επίσης πλοία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή