Προκλητικός Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης - Στόχος ο «Αιώνας της Τουρκίας»

Τα οράματα του Ερντογάν δεν έχουν τέλος ...
Προκλητικός Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης - Στόχος ο «Αιώνας της Τουρκίας»
2'

Στο γνωριμό προκλητικό ύφος και το φετινό μήνυμα του Τούρκου προέδρου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος εξακολουθεί να βλέπει οραμάτα περί αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας με στόχο όπως λέει τον «Αιώνα της Τουρκίας».

Σε μήνυμα που«ανέβασε» στα κοινωνικά δίκτυα η Διεύθυνση Επικοινωνιών, ο Ερντογάν «συγχαίρει» για την 571η επέτειο της Άλωσης, κάνοντας λόγο για μία από τις πιο «θαυμάσιες νίκες» στην ιστορία !

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Συγχαίρω την 571η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μια από τις θαυμάσιες νίκες της παγκόσμιας ιστορίας και της ιστορίας μας. Για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς κατακτήθηκε αυτή η ευλογημένη νίκη. Η στρατιωτική ιδιοφυΐα, η επιμονή και η αποφασιστικότητα του ηρωικού μας στρατού και η νίκη του αγαπημένου μας έθνους, η δίκαιη διοίκηση του μεγάλου πολιτικού Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ».

Η Κωνσταντινούπολη, η οποία κουβαλά τα ίχνη της ιστορίας της μέχρι σήμερα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο. Οι επιχειρήσεις, τα οικονομικά, το εμπόριο, η τέχνη, ο πολιτισμός και το κέντρο πεποιθήσεων της χώρας μας στην εποχή μας.

Η πίστη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή του σουλτάνου Μεχμέτ του Πορθητή και των ηρωικών στρατιωτών του όταν κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη μας εμπνέουν σήμερα να πετύχουμε τον στόχο του «Αιώνα της Τουρκίας», με την ευκαιρία της 571ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, κληρονομούμε αυτή της μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη «Τιμώ τον Φατίχ Σουλτάνο Μεχμέτ και τους αγαπημένους μας μάρτυρες με έλεος, σεβασμό και ευγνωμοσύνη και χαιρετίζω όλους τους πολίτες μας με τα πιο εγκάρδια αισθήματά μου.» καταλήγει το μήνυμά του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή