Τζον Κατσιματίδης: «Είμαι γεννημένος στη Νίσυρο - Η καρδιά μου είναι στα Δωδεκάνησα»

Οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη για την ελληνική καταγωγή του
Eurokinissi
2'

Δηλώσεις στην κάμερα του ΑΝΤ1 έκανε ο δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης με αφορμή το συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που άρχισε το πρωί της Δευτέρας στη Στοά του Αττάλου και συνεχίστηκε στην Παλιά Βουλή και στο Ζάππειο.

Ο Τζον Κατσιματίδης επισήμανε μιλώντας σε σπαστά ελληνικά πως «είμαι γεννημένος στη Νίσυρο» και πρόσθεσε ότι «η καρδιά μου είναι στα Δωδεκάνησα», ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το εν λόγω συνέδριο λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του Red Apple Group προσγειώθηκε με το πολυτελές ιδιωτικό αεροσκάφος του την Ελλάδα το Σάββατο, έπειτα από 5 χρόνια, από τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τίτλο «Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Πηγή: Eurokinissi

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία και συμμετέχουν Άρχοντες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στην Αθήνα βρέθηκε για τον λόγο αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Πηγή: Eurokinissi

Ποιος είναι ο Τζον Κατσιματίδης

Η περιουσία του Τζον Κατσιματίδη ξεπερνά σήμερα τα 4 δισ. δολάρια, με τον επιφανή επιχειρηματία να αποτελεί την ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου. Γεννημένος το 1948 στη Νίσυρο, μετακόμισε σε βρεφική ηλικία με την οικογένειά του σε ένα διαμέρισμα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο New York University, παρακολουθώντας το σχολείο κατά τη διάρκεια της ημέρας και εργαζόμενος σε ένα μικρό παντοπωλείο το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Στο τελευταίο έτος των σπουδών του, άφησε το πανεπιστήμιο για να εργαστεί μόνιμα στο παντοπωλείο. Μέχρι τα 25 του είχε ανοίξει ήδη τα πρώτα δέκα σούπερ μάρκετ Red Apple στο Μανχάταν. Συνέχισε με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Gristedes, ενώ στη συνέχεια επένδυσε σε ακίνητα, πετρέλαιο και άλλους κλάδους της οικονομίας.