Μήνυμα από την Τουρκία στις ΗΠΑ: Δεν θα χρειαστούμε F-35

Σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ η Τουρκία εργάζεται για το θέμα των F-35 από μια διαφορετική οπτική γωνία

Μήνυμα από την Τουρκία στις ΗΠΑ: Δεν θα χρειαστούμε F-35
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
1'

Μεγαλοπιάνονται οι Τούρκοι και ούτε λίγο ούτε πολύ διατείνονται πως δεν έχουν ανάγκη τα μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και γνωστός μας από την θητεία του ως υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε σχετικά: «Δεν θα χρειαστούμε τα F-35 και εργαζόμαστε εντατικά για να καλύψουμε τις ανάγκες μας κινητοποιώντας τους εγχώριους και εθνικούς μας πόρους, καθώς και σε συνεργασία με άλλες φιλικές και συμμαχικές χώρες, ως εναλλακτική λύση στο F-35». είπε.

Ο Ακάρ είπε ότι οι εργασίες για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία συνεχίζονται, τα προβλήματα έχουν λυθεί και θα συνεχίσουν να λύνονται.

«Εργαζόμαστε για το θέμα των F-35 από μια διαφορετική οπτική γωνία. Υπήρχε μια κοινοπραξία, μια μελέτη που έγινε με τους Αμερικανούς πριν. Σε αυτή τη μελέτη ήθελαν η Τουρκία να φύγει από την κοινοπραξία για ορισμένα θέματα και λόγους. Όταν είπαμε ότι δεν θα φύγουμε, κατάργησαν την κοινοπραξία. Έχουμε λογαριασμό εκεί. Προσπαθούμε να κλείσουμε τον λογαριασμό μας. Αυτό είναι το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος, δεν θα χρειαστούμε το F-35 και θα εργαστούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας κινητοποιώντας τους εγχώριους και εθνικούς μας πόρους ως εναλλακτική λύση στο F-35. Συνεχίζουμε εντατικά, επομένως δεν μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή