Όλα έτοιμα: Ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος στο διάστημα

O δορυφόρος είναι κατασκευασμένος από ξύλο μανόλιας 
Όλα έτοιμα: Ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος στο διάστημα
2'

Επιστήμονες στην Ιαπωνία ελπίζουν να εκτοξεύσουν τον πρώτο ξύλινο δορυφόρο στο διάστημα, αφού εξασφάλισαν μια θέση σε έναν πύραυλο της SpaceX που θα εκτοξευθεί αργότερα φέτος.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Κιότο και την εταιρεία υλοτομίας Sumitomo Forestry ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι ολοκλήρωσαν την κατασκευή του ανιχνευτή LignoSat μεγέθους 10 κυβικών εκατοστών.

Κατασκευασμένος από ξύλο μανόλιας, ο LignoSat είναι αρκετά ανθεκτικός ώστε να αντέξει το εχθρικό διαστημικό περιβάλλον, σύμφωνα με τις δοκιμές εδάφους που πραγματοποίησαν οι ερευνητές., όπως αναφέρει ο Independent.

Συναρμολόγηση με παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική

Η συναρμολόγηση του δορυφόρου δεν απαιτούσε κόλλα ή βίδες, βασιζόμενη αντίθετα σε μια παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική. Ελπίζεται ότι η μέθοδος αυτή, καθώς και το βιώσιμο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος, θα συμβάλει στη μείωση της ακαταστασίας στο διάστημα και στην προώθηση της χρήσης βιώσιμων υλικών στο διάστημα.

Εάν επιτύχει, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για διαστημικούς σταθμούς, ακόμη και για κατοικίες σε άλλους πλανήτες, που θα είναι κατασκευασμένες από ξύλο. «Η επέκταση των δυνατοτήτων του ξύλου ως βιώσιμου πόρου είναι σημαντική», δήλωσε ο Takao Doi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κιότο.

«Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε ανθρώπινες κατοικίες με ξύλο στο διάστημα, όπως στη Σελήνη και τον Άρη, στο μέλλον».

Οι ερευνητές σκοπεύουν να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με το πώς συμπεριφέρεται το ξύλο στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής του θερμοκρασίας, του γεωμαγνητισμού και της ποσότητας που διαστέλλεται και συστέλλεται σε περιβάλλοντα χαμηλής βαρύτητας.

Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή