Ισραήλ: «Όχι» στην πρόταση της Χαμάς για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Ισραήλ: Στη θλίψη βυθίστηκαν οι οικογένειες των ομήρων, καθώς εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για απελευθέρωση όσων Ισραηλινών κρατούνται από τη Χαμάς. 
Ισραήλ: «Όχι» στην πρόταση της Χαμάς για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων
1'

Το Ισραήλ απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Χαμάς περί «πλήρους συμφωνίας», συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ομήρων, εάν η Ιερουσαλήμ σταματήσει τον πόλεμο.

Ενώ είναι σε εξέλιξη το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Τζάτσι Χανέγκμπι είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 12 ότι ανέφερε νωρίτερα σε συγγενείς των ομήρων ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει να τερματίσει τον πόλεμο με αντάλλαγμα η Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατά από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο Χανέγκμπι είπε στις οικογένειες, ωστόσο, ότι πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να επιτύχει μια συμφωνία «πρώτου σταδίου» για την επιστροφή των ομήρων στη λεγόμενη ανθρωπιστική κατηγορία στο εγγύς μέλλον.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε: «Το πρώτο στάδιο της συμφωνίας, η ανθρωπιστική φάση, θα μπορέσει να επιτευχθεί μέσα σε λίγους μήνες. Δεν θα χρειαστούν πολλοί μήνες και σίγουρα όχι χρόνια» και σημείωσε:

«Δεν πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θα καταφέρει να ολοκληρώσει ολόκληρη τη συμφωνία. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάρει απόφαση για τη διακοπή του πολέμου για την επιστροφή όλων των ομήρων. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξει άλλη 7η Οκτωβρίου του 2027. Εάν οι όμηροι δεν επιστρέψουν εντός εβδομάδων ή μερικών μηνών, δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο».

Καταληκτικά, ανακοίνωσε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμάει στη Γάζα και στο βορρά και μόνο τότε θα επανεκτιμήσει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή