Χάρκοβο: Τρεις νεκροί και 13 τραυματίες από βομβαρδισμό σε πολυκατοικία

Στους τραυματίες συγκαταλέγονται τουλάχιστον δυο παιδιά.
Χάρκοβο: Τρεις νεκροί και 13 τραυματίες από βομβαρδισμό σε πολυκατοικία
2'

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο (βορειοανατολικά), τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ.

«Ο εχθρός χρησιμοποίησε εκ νέου την τακτική του διπλού πλήγματος, ενώ γιατροί, σωστικά συνεργεία και δυνάμεις επιβολής της τάξης βρίσκονταν ήδη επιτόπου», πρόσθεσε ο Σινεχούμποφ, σύμφωνα με τον οποίο στους τραυματίες συγκαταλέγονται εντατικολόγος και τουλάχιστον δυο παιδιά .

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τα μεσάνυχτα πολυώροφη πολυκατοικία στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δεκατρείς, ανακοίνωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τα πρώτα στοιχεία, δυο πύραυλοι τροποποιημένου συστήματος S-300 εκτοξεύθηκαν εναντίον της συνοικίας Νοβομπαβάρσκι, βάζοντας στο στόχαστρο «αποκλειστικά πολιτικές υποδομές», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Χαρκόβου, που μίλησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne, επλήγησαν πολυκατοικία, κατάστημα σε τριώροφο κτήριο και βιοτεχνία ραπτικής.

Ο περιφερειάρχης Σινεχούμποφ προειδοποίησε πως στα συντρίμμια ενδέχεται να είναι παγιδευμένοι κι άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας. Τουλάχιστον τρεις όροφοι του κτηρίου έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ, μετά τον αρχικό βομβαρδισμό ακολούθησαν και άλλοι, με αποτέλεσμα να ακουστούν πολλαπλές εκρήξεις.

Το ουκρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne μετέδωσε ότι το κτήριο χτυπήθηκε από τουλάχιστον έναν πύραυλο.

Στο Χάρκοβο είχε αποκρουστεί ρωσική επίθεση για την κατάληψη της πόλης, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα των δυο κρατών, τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο οποίος ξέσπασε την 24η Φεβρουαρίου 2022. Όμως το Χάρκοβο τους τελευταίους μήνες υφίσταται συνεχείς επιθέσεις, ενώ μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν καταλάβει αρκετές κοινότητες στην ομώνυμη ουκρανική περιφέρεια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή