Ο «ασιατικός» καύσωνας αυξάνει τιμές και ζήτηση LNG πριν από το καλοκαίρι

Τμήματα της Νότιας και της Νοτιοανατολικής Ασίας είδαν ακραία ζέστη και θερμοκρασίες ρεκόρ τον Απρίλιο και τον Μάιο, αυξάνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη 

Εγκαταστάσεις LNG στη Γερμανία
Η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης «Hoegh Esperanza» αγκυρoβολημένη στον τερματικό σταθμό LNG στο Wilhelmshaven της Γερμανίας,
Αρχείου Associated Press
2'

Οι ακραίες θερμοκρασίες σε όλη την Ασία αυξάνουν τη ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην περιοχή, καθώς οι εισαγωγείς αναζητούν φορτία πριν από το καλοκαίρι, με τις εισαγωγές στη Νότια Ασία να σημειώνουν ρεκόρ.

Αυτό θα μπορούσε να συσφίξει τη διαθέσιμη προσφορά και να αυξήσει περαιτέρω τις ασιατικές τιμές spot που έχουν ήδη αυξηθεί κατά ένα τρίτο από τον Απρίλιο, με τα κύματα καύσωνα στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία να ενισχύουν τη χρήση κλιματιστικών και άλλες απαιτήσεις ψύξης.

Οι τιμές βρίσκονται τώρα σε υψηλό σχεδόν εξαμήνου και δεν αναμένεται πτώση τους άμεσα. Την ώρα που η Κίνα «βλέπει» χαμηλότερη ζήτηση σε σύγκριση με τις αποστολές που έσπασαν το ρεκόρ το 2021, η ζήτηση από την Ινδία και την υπόλοιπη Ασία αντιστάθμισε οποιαδήποτε πτώση, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Τμήματα της Νότιας και της Νοτιοανατολικής Ασίας είδαν ακραία ζέστη και θερμοκρασίες ρεκόρ τον Απρίλιο και τον Μάιο, αυξάνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη. Στην Ινδία την Πέμπτη, τουλάχιστον 15 άνθρωποι πέθαναν από πιθανή θερμοπληξία.

Οι εισαγωγές LNG της Νότιας Ασίας αυξήθηκαν σχεδόν 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε 3,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον Μάιο, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Kpler. Η Ινδία σημείωσε τα υψηλότερα επίπεδα εισαγωγών ποτέ τον Μάιο στους 2,4 εκατομμύρια τόνους, ενώ ο όγκος LNG στο Μπαγκλαντές σημείωσε μηνιαίο ρεκόρ όλων των εποχών στους 0,6 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler.

Οι νέοι εισαγωγείς, οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, που άρχισαν να λαμβάνουν αποστολές LNG πέρυσι, έχουν επίσης αυξήσει τις αγορές τους. Το Βιετνάμ έλαβε τρία φορτία τον Απρίλιο και τον Μάιο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι αγοραστές στις Φιλιππίνες απέστειλαν εννέα φορτία μέχρι στιγμής φέτος έναντι 11 για όλο το προηγούμενο έτος.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ψύξη πρόκειται να συνεχιστεί καθώς η Βορειοανατολική Ασία μπαίνει στο καλοκαίρι της.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προέβλεψε πιθανώς υψηλότερες από τις μέσες θερμοκρασίες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Κίνας προειδοποίησε ότι η παροχή ρεύματος θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές τους επόμενους μήνες εν μέσω αυξανόμενης κατανάλωσης.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης της Ιαπωνίας έδειξαν ότι τα αποθέματα LNG ανά επιχειρήσεις κοινής ωφελείας ήταν 2,06 εκατομμύρια τόνοι στις 26 Μαΐου, κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας για την περίοδο, καθώς το Τόκιο αντιμετωπίζει ήδη καύσωνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή