Τέρας του Λοχ Νες: Η απόδειξη της ύπαρξης της μυθικής «Νέσι» θα φέρει... χρυσάφι

Το μυθικό τέρας του Λοχ Νες στη λίμνη της βόρειας Σκωτίας εξακολουθεί να μαγνητίζει το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου - Πώς διατηρείται ζωντανό το μυστήριο

Τέρας του Λοχ Νες: Η απόδειξη της ύπαρξης της μυθικής «Νέσι» θα φέρει... χρυσάφι
Αρχείου - AP
2'

Τη μεγαλύτερη αναζήτηση για το μυθικό τέρας του Λοχ Νες φαίνεται να «εκμεταλλεύονται» πολλοί κυνηγοί θηρίων προκειμένου να κερδίσουν χρήματα από το άπιαστο θέαμα.

Ο Στιούαρτ Πάτερσον βρέθηκε στη λίμνη με στόχο να «παρακολουθήσει το μυστήριο από κοντά». Ο ίδιος δήλωσε στη «The Scottish Sun» πως «έχω ενημερωθεί αξιόπιστα ότι η οριστική απόδειξη της Νέσι θα μπορούσε να αξίζει εκατομμύρια. Έτσι, έπειτα από χρόνια παρακολούθησης του μυστηρίου από μακριά, είμαι αποφασισμένος να το λύσω μια για πάντα και να βγάλω χρήματα».

Αν και ο Πάτερσον ήταν σίγουρος ότι θα έβλεπε το μυθικό τέρας, εξ ου και «έμεινε προσκολλημένος» στα κιάλια του «για όλο το ταξίδι του στη λίμνη, ώστε να το “συλλάβει”», τελικά δεν είδε τη Νέσι. Επισήμανε, ωστόσο, πως πρόκειται για μια ιστορία τεράστιου ενδιαφέροντος. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι της περιοχής ξέχασαν πόσο ισχυρός είναι ο μύθος και πόσο ελκυστική η εν λόγω ιστορία για όλους, ειδικά για τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Πλήθος επισκεπτών, όπως ο Πάτερσον, διασχίζουν τη λίμνη με το ερευνητικό σκάφος Deepscan, με κυβερνήτη τον Άλι Μάθισον. Το σκάφος ψάχνει τη λίμνη μήκους 23 ναυτικών μιλίων και βάθους 228 μέτρων για περισσότερο από μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως, έχει βρει μόνο σολομό και το πεταμένο μοντέλο της Νέσι που είχε εγκαταλειφθεί από ένα κινηματογραφικό συνεργείο της δεκαετίας του 1960.

Τρεις φίλες, η 53χρονη Κέλυ Τίνο, η 60χρονη Λίντα Όγουεν και η 61χρονη Κέλυ Γουίλιαμς από τη Φλόριντα συμμετείχαν επίσης στην αποστολή, με την Τίνο να περιγράφει την εκδρομή τους ως μία συναρπαστική εμπειρία. Πρόσθεσε πως «δεν πειράζει που δεν είδαμε τίποτα. Κάτι τέτοιο άλλωστε, διατηρεί ζωντανό το μυστήριο».

Η αχρονολόγητη φωτογραφία δείχνει τη λίμνη Λοχ Νες στην οποία φέρεται να ζει το μυθικό τέρας. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το κάστρο Urquhart.
Πηγή: AP

Μία Αμερικανίδα από το Σιάτλ, η Άσλεϊ Ρέιντζ αναφέρθηκε στη δική της επίσκεψη στη λίμνη του μυθικού τέρατος. «Οι άνθρωποι κοροϊδεύουν και γελούν όταν ακούν ότι μπορεί να δουν έναν δεινόσαυρο στη λίμνη. Αλλά ποιος ξέρει; Ίσως κάτι να υπάρχει», δήλωσε η ίδια αναφορικά με το μεγάλο μυστήριο της λίμνης, το οποίο, μάλιστα, την έχει μαγέψει από την ηλικία των 5 ετών.

*Με πληροφορίες από Daily Star

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή