Τούρκος ερευνητής: Άγγελοι καθόρισαν τα σύνορα της Κωνσταντινούπολης

Ο Τούρκος επέστησε την προσοχή και στο σύμβολο του αετού
Τούρκος ερευνητής: Άγγελοι καθόρισαν τα σύνορα της Κωνσταντινούπολης
1'

O Τούρκος ερευνητής και συγγραφέας Selçuk Eracun μοιράστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ενδιαφέρουσες ιστορίες για την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης.

Ο Eracun επέστησε την προσοχή στο σύμβολο του αετού και του φιδιού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το οποίο ίσχυε και στο Βυζάντιο.

Ο ερευνητής και συγγραφέας Erhan Altunay, ο οποίος είπε ότι η Κωνσταντινούπολη, της οποίας το πρώτο όνομα ήταν «Βυζάντιο», βρισκόταν στην περιοχή του Παλατιού Τοπκαπί, εξήγησε πώς οι άγγελοι καθόρισαν τα σύνορα της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με τον βυζαντινό πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην Αγία Σοφία σημείωσε ότι με την μετατροπή της σε τζαμί αποκαταστάθηκε στην αρχική της ταυτότητα.

Ο σουλτάνος με αφορμή την 571 επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης υπογράφει τον πρόλογο σε ένα τρίτομο σύγγραμα, το οποίο έχει τίτλο «Στα ίχνη του Ιερού Καλέσματος: Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης», «Μωάμεθ Πορθητής» και «Το τζαμί της Αγίας Σοφίας στον τουρκικό Τύπο», όπου αναφέρει ότι η Άλωση ήταν όνειρο αιώνων για τους μουσουλμάνους και προκλητικά τονίζει ότι η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την αποκατάστασή της στην αρχική της ταυτότητα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή