Βόρεια Κορέα: Νέο κύμα μπαλονιών με ακαθαρσίες προς τη Νότια Κορέα

Τα μπαλόνια από τη Βόρεια Κορέα έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά από πρόσφατες προκλητικές κινήσεις
AP
1'

Η Βόρεια Κορέα έστειλε ακόμα περισσότερα μπαλόνια με ακαθαρσίες προς τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό, που εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας από το κοινό να μην τα αγγίζει και να τα αναφέρει στις Αρχές.

Ο υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «αφάνταστα αισχρή και χαμερπή συμπεριφορά», ενώ σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές τη νύχτα του Σαββάτου εντοπίστηκαν περίπου 90 μπαλόνια που περιείχαν χαρτιά, πλαστικά σκουπίδια και αποτσίγαρα σε περιοχές της πρωτεύουσας Σεούλ και κοντινών περιοχών.

Η τοπική κυβέρνηση της Σεούλ έστειλε μηνύματα αναφέροντας ότι άγνωστα αντικείμενα φέρονται να προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα και εθεάθησαν στον ουρανό της χώρας και ο στρατός τα χειρίζεται.

Τα μπαλόνια από τη Βόρεια Κορέα έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά από πρόσφατες προκλητικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχημένης εκτόξευσης κατασκοπευτικού δορυφόρου και πυραύλων μικρού βεληνεκούς, που εκτοξεύτηκαν αυτή την εβδομάδα, με τη Βόρεια Κορέα να δηλώνει ότι στόχος της ήταν η επίδειξη της ικανότητας να επιτεθεί στη Νότια Κορέα.

AP