Τι συνδέει τον βασιλιά Κάρολο με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ - Γιατί ζήτησε την βοήθειά του

Η σχέση του Ντέιβιντ Μπέκαμ με την βασιλική οικογένεια πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια 
Τι συνδέει τον βασιλιά Κάρολο με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ - Γιατί ζήτησε την βοήθειά του
People
4'

Έναν μεγάλο σταρ της Βρετανίας επιστρατεύει ο βασιλιάς Κάρολος σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα για να βοηθήσει με το έργο του φιλανθρωπικού του Ιδρύματος, το οποίο μετρά πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο 1 Ιουνίου, ο Βρετανός μονάρχης έχρησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πρεσβευτή του Βασιλικού Ιδρύματος. Η φιλανθρωπική οργάνωση ιδρύθηκε το 1990 από τον Κάρολο για να δημιουργήσει βελτιωμένες κοινότητες όπου οι άνθρωποι, τα μέρη και ο πλανήτης μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Ο 49χρονος πρώην αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαίρου Αγγλίας επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα τους Κήπους του Χάιγκροουβ στο Γκλόστερσαϊρ όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά για να μάθει περισσότερα για το ίδρυμα και κάποια από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης. Το Βασιλικό Ίδρυμα προσφέρει εκπαιδευτικά μαθήματα σε περίπου 15.000 φοιτητές κάθε χρόνο, καθώς και προγράμματα υγείας και ευεξίας για άλλα 2.000 άτομα ετησίως.

Άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν έργα ανάπλασης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, για την αναζωογόνηση κοινοτήτων και ιστορικών κτηρίων.

Οι... μέλισσες τους έφεραν κοντά

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με το Βασιλικό Ίδρυμα και θα έχω την ευκαιρία να βοηθήσω στην ευαισθητοποίηση για το φιλανθρωπικό έργο της οργάνωσης. Ήμουν πάντα πρόθυμος να βοηθήσω νέους ανθρώπους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ανυπομονώ να υποστηρίξω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος και τις προσπάθειές να διασφαλίσουν ότι οι νέοι θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στη φύση», ανέφερε ο 49χρονος Μπέκαμ σε δήλωσή του.

«Έχοντας αναπτύξει μία αγάπη για την ύπαιθρο, είμαι επίσης σε μία προσωπική αποστολή να μάθω περισσότερα για τις αγροτικές δεξιότητες που έχουν κεντρικό ρόλο στο έργο του Ιδρύματος», είπε για να συμπληρώσει «Εμπνεύστηκα όταν άκουσα από τον Βασιλιά για το έργο του Ιδρύματος κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στους Κήπους του Χάιγκροουβ, που ανταλλάξαμε συμβουλές για τη μελισσοκομία».

Ο παλαίμαχος σταρ του ποδοσφαίρου έχει μοιραστεί το χόμπι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα χόμπι το οποίο έχουν και η βασίλισσα Καμίλα αλλά και η Κέιτ Μίντλετον.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στους κήπους του Χάιγκροουβ, που είναι στο ιδιωτικό κτήμα του βασιλιά, ο Μπέκαμ συνάντησε μαθητές οι οποίοι παρακολοθούσαν μαθήματα ξυλουργικής στο Σχολείο Επιπλοποιίας του Σνόουντον μέσω του Ιδρύματος αλλά και φοιτητές από την Υποτροφία Métiers d'art Embroidery σε συνεργασία με τη Chanel και τη Le19M.

Η βασίλισσα Ελισάβετ τον είχε ανακηρύξει Ιππότη

Στο παρελθόν ο Μπέκαμ έχει υποστηρίξει μία άλλη μεγάλη καμπάνια που συνδέεται με το Παλάτι, όταν παρουσίασε την τελετή απονομής των βραβείων Earthshot στη Βοστώνη, τον Δεκέμβριο του 2022, για το περίφημο περιβαλλοντικό βραβείο που καθιέρωσε ο πρίγιπας Ουίλιαμ.

Οι Times έγραψαν πρώτοι ότι ο Βασιλιάς και ο Μπέκαμ συναντήθηκαν για να μιλήσουν για το Ίδρυμα τον Μάιο, μία συνάντηση που έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά το σύντομο ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επέτειο δέκα χρόνων των αγώνων Invictus.

Εκπρόσωπος του Δούκα του Σάσεξ είχε δηλώσει τότε ότι ο Χάρι δεν θα συναντούσε τον πατέρα του, εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος του βασιλιά.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει λάβει το χρίσμα του Ιππότη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από την Ελισάβετ το 2003, για τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο και γνωρίζει κοινωνικά την βασιλική οικογένεια πολλά χρόνια, ενώ έχει παρευρεθεί στους βασιλικούς γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011 και του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ το 2018 με τη σύζυγό του Βικτόρια Μπέκαμ.

Όπως πολλοί Βρετανοί και ο Μπέκαμ στάθηκε στην ουρά για 12 ολόκληρες ώρες στο Λονδίνο για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ όταν η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή