Πέθανε η Τζάνις Πέιτζ: Ήταν παρτενέρ του Φρεντ Αστέρ

Η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 101 ετών 

Πέθανε η Τζάνις Πέιτζ: Ήταν παρτενέρ του Φρεντ Αστέρ
3'

Η Τζάνις Πέιτζ, δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ και του Μπρόντγουεϊ που χόρευε με τον θρυλικό σόουμαν, Φρεντ Αστέρ, πέθανε σε ηλικία 101 ετών.

Η Πέιτζ περιόδευσε επίσης με τον αμερικανικό γίγαντα της κωμωδίας Μπομπ Χόουπ κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η οποία συνεχίστηκε μέχρι τα 80 της χρόνια.

Πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο Λος Άντζελες την Κυριακή, δήλωσε τη Δευτέρα ο μακροχρόνιος φίλος της Στιούαρτ Λάμπερτ.

Η Πέιτζ έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ στο πλευρό του Τζάκι Κούπερ στην κωμωδία μυστηρίου Remains To Be Seen το 1951 και εμφανίστηκε με τον Τζον Ρέιτ στο μιούζικαλ The Pajama Game που σημείωσε τεράστια επιτυχία τρία χρόνια αργότερα. Το 1957 εμφανίστηκε πλάι στον εμβληματικό χορευτή Φρεντ Αστέρ στην ταινία Silk Stockings.

Η ταινία είναι διάσημη για την ίδια και τον Αστέρ, επειδή παρωδούν τα νεόκοπα κινηματογραφικά τεχνάσματα στο νούμερο του Cole Porter Stereophonic Sound, συμπεριλαμβανομένου του να αιωρούνται από έναν πολυέλαιο.

«Ήμουν μια μάζα από μώλωπες. Δεν ήξερα πώς να πέσω. Δεν ήξερα πώς να κατέβω, δεν ήξερα πώς να σωθώ γιατί δεν ήμουν ποτέ κλασική χορεύτρια», δήλωσε το 2016 στην Miami Herald.

Η Πέιτζ θα εμφανίστηκε σε μια σειρά ταινιών τη δεκαετία του 1960, μεταξύ των οποίων η κωμωδία «Bachelor In Paradise», η κωμωδία «Please Don't Eat The Daisies» της Ντόρις Ντέι και η ταινία «Follow The Boys» σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Θορπ.

Επίσης, συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα στην Κούβα και την Καραϊβική το 1960, στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα το 1962 και στο Βιετνάμ το 1964.

Η Paige τραγούδησε επίσης σε κλαμπ με τους Sammy Davis Jr, Alan King, Dinah Shore και Perry Como. Το 1968 αντικατέστησε την Angela Lansbury στην παραγωγή της Mame στη Νέα Υόρκη στο Broadway και περιόδευσε με την παράσταση το 1969. Περιόδευσε επίσης στο Gypsy, Annie Get Your Gun, Born Yesterday και The Desk Set.

Η τελευταία της εμφάνιση στο Μπρόντγουεϊ ήταν το 1984 στην παράσταση Alone Together.

Τον Μάιο του 2003, η Πέιτζ επανήλθε στο χώρο της διασκέδασης μετά από μακρά απουσία. Έκανε παράσταση που ονόμασε The Third Act στο Plush Room του Σαν Φρανσίσκο, λέγοντας ιστορίες για τον Αστέρ, τον Φρανκ Σινάτρα και άλλους και τραγουδώντας, περιείχε μελωδίες από τις ταινίες και τα θεατρικά μιούζικαλ της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή