Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Πώς τελείωσε η φιλία με τους Μπέκαμ - Ο ρόλος του Καρόλου

Η «διαμάχη» στο Netflix και το τηλεφώνημα που εξόργισε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και έφερε τη ρήξη

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Πώς τελείωσε η φιλία με τους Μπέκαμ - Ο ρόλος του Καρόλου
5'

«Βουτιά» έχει κάνει το ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Netflix την ώρα που το αντίστοιχο των Μπέκαμ είναι στην κορυφή με 3,5 φορές περισσότερα νούμερα τηλεθέασης. Η κάποτε στενή φιλία των δύο ζευγαριών έχει επίσης χαλάσει.

Νέα στοιχεία που δημοσίευσε η δημοφιλής πλατφόρμα Netflix δείχνουν ότι το ενδιαφέρον των θεατών για τους Σάσεξ όχι μόνο έχει πέσει κατακόρυφα αλλά τους έχουν επισκιάσει και οι άλλοτε φιλοι τους Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ, αφού η δημοτικότητά τους είναι στα ύψη.

Συγκεκριμένα, το 2023 το ντοκιμαντέρ των Μπέκαμ ήταν στην κορυφή των προβολών παγκοσμίως με 43,9 εκατομμύρια προβολές μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Την ίδια περίοδο η σειρά του Χάρι και της Μέγκαν είχαν μετα βίας 1,9 εκατομμύρια προβολές και συνολικά 12,6 εκατομμύρια προβολές όλη τη χρονιά.

Η άνοδος και η πτώση

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ του βασιλικού ζεύγους τον Δεκέμβριο του 2022 η επιτυχία ήταν άμεση, δίνοντας στο Netflix το μεγαλύτερο ντεμπούτο με 81,6 εκατομμύρια ώρες προβολών μέσα στις πρώτες τέσσερις ημέρες. Μετά την αρχική φρενίτιδα όμως τα νούμερα άρχισαν να πέφτουν και εκατομμύρια θεατές έχασαν το ενδιαφέρον τους και η σειρά έχασε την αίγλη της πολύ πριν την προβολή του έκτου επεισοδίου.

Το σόου πλέον έχει πέσει στο 211 της παγκόσμιας λίστας της πλατφόρμας, ενώ το Beckham είναι στο νούμερο 1 με 3,5 φορές περισσότερα νούμερα τηλεθέασης και 208,5 εκατομμύρια ώρες προβολής μόνο κατά τους δύο πρώτους μήνες. Η διαφορά οφείλεται, ίσως, εν μέρει, στο γεγονός ότι οι θαυμαστές που είχαν συντονιστεί στη σειρά για τον Χάρι και τη Μέγκαν ελπίζοντας σε παρασκήνιο και αποκαλύψεις, κουράστηκαν από το «μοιρολατρικό» ύφος του. Οι θεατές παραπονέθηκαν για το γεγονός ότι το ζευγάρι παρά τα αξιοζήλευτα προνόμιά τους έμοιαζαν να μην κάνουν τίποτα άλλο από το να... κλαίνε την τύχη τους!

Το ντοκιμαντέρ για τους Μπέκαμ, σε αντίθεση, εντυπωσίασε τους θεατές, για την οικογενειακή ζωή που παρουσίασε, τη σχέση τους αλλά και την εργασιακή ηθική του ζευγαριού. Οι θαυμαστές τους εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ανθεκτικότητα του ζευγαριού και θαύμασαν τον Μπέκαμ για την φιλοδοξία του. Αυτό ήταν ένα ζευγάρι που οι θεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν, ενώ ο Χάρι και η Μέγκαν είναι ένα ζευγάρι που οι θεατές μπορούσαν να... παρατήσουν!

Το φημολογούμενο «διαζύγιο» με το Netflix

Τους τελευταίους μήνες φουντώνουν οι φήμες ότι ο 39χρονος Χάρι και η 42χρονη σύζυγός του, Μέγκαν θα μπορούσαν να χάσουν την συμφωνία 100 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψαν με το Netflix το 2020. Πέρα από το «επικίνδυνο ντοκιμαντέρ», η πολυδιαφημισμένη συμφωνία του ζευγαριού με την πλατφόρμα έχει μέχρι στιγμής αποδώσει μόνο δύο σειρές, που σύμφωνα και με τα πρόσφατα στοιχεία δυσκολεύονται να δημιουργήσουν κάποιο ενδιαφέρον. Το «Heart of Invictus» που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2023 και καλύπτει τους αγώνες που διοργανώνει ο πρίγκιπας Χάρι για τραυματίες βετεράνους συγκέντρωσε μόλις 300.000 προβολές το 2023. Το «Live to Lead» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022 για εμπνευσμένους παγκόσμιους ηγέτες και περιελάμβανε συνεντεύξεις με την Ruth Bader Ginsberg και την Gloria Steinem συγκέντρωσε 800.000 προβολές.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι, οι Σάσεξ με τα 100 εκατομμύρια απέχουν πολύ από το να φτάσουν τους Μπέκαμ, των οποίων οι 43,9 εκατομμύρια προβολές κόστισαν στο Netflix συγκριτικά 20 εκατομμύρια δολάρια.

Συμπτωματικά αυτό είναι το ύψος συμφωνίας του Χάρι και της Μέγκαν με το Spotify που έχασαν το 2023 και αφότου προβλήθηκαν μόλις 12 επεισόδια του podcast της Μέγκαν, «Archetypes».

Το τηλεφώνημα που έφερε τη ρήξη

Η κάποτε στενή φιλία του Χάρι και της Μέγκαν με τον Ντείβιντ και τη Βικτόρια Μπέκαμ φαίνεται πως έχει διαλυθεί. Το πρώην Spice Girl και νυν σχεδιάστρια και ο σύζυγο΄ς της ήταν μεταξύ των καλεσμένων στον γάμο των Σάσεξ τον Μάιο του 2019, ενώ η Μέγκαν πολύ συχνά φορούσε ρούχα της Βικτόρια, η οποία την βοήθησε με τους στυλίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν πρωτο εγκαταστάθηκε στη χώρα.

Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια πρόσφεραν στους Σάσεξ καταφύγιο στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες, όταν έψαχναν πού θα μετακομίσουν στις ΗΠΑ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ένα τηλεφώνημα από τον Χάρι στον παλαίμαχο σταρ του ποδοσφαίρου, αφήσε τον Μπέκαμ έξαλλο και ουσιαστικά τερμάτισε την φιλία τους. Η Daily Mail. επικαλούμενη πηγές αναφέρει ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσαν ότι στενοί φίλοι διέρρευσαν ιστορίες για εκείνους στον Τύπο και η Μέγκαν υποψιαζόταν την Βικτόρια. Ο Χάρι λοιπόν κάλεσε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στο τηλέφωνο και ανέφερε την κατηγορία για την σύζυγό του εξοργίζοντας τον ποδοσφαιριστή και γράφοντας την τελευταία φράση στην μακροχρόνια σχέση των δύο ζευγαριών.

«Κολλητοί» Κάρολος και Μπέκαμ

Για να ρίξει αλάτι στις πληγές των Σάσεξ από την αυξανόμενη δημοτικότητα των Μπέκαμ, ο 49χρονος Βρετανός σταρ έχει περάσει πιθανότατα περισσότερο χρόνο με τον βασιλιά Κάρολο από ό,τι ο Χάρι φέτος, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ως ο νέος πρεσβευτής του Βασιλικού Ιδρύματος.

Ο βασιλιάς και ο άλλοτε άσσος της Εθνικής Αγγλίας είναι «φίλοι» και μοιράζονται συμβουλές μελισσοκομίας , ενώ έχουν ανταλλάξει βάζα με μέλι από τις κυψέλες τους στο Χάιγκροουβ και το Όξφονρτσαϊρ αντίστοιχα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή