Κάνιε Γουέστ: Πρώην βοηθός του τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο ράπερ της έστελνε πρόστυχα μηνύματα και την απέλυσε χωρίς να της καταβάλλει ποτέ την αποζημίωση απόλυσης
Κάνιε Γουέστ: Πρώην βοηθός του τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση
AP
2'

Ο Κάνιε Γουέστ αντιμετωπίζει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, παραβίαση και παράνομη διακοπή συμβολαίου, από μία γυναίκα η οποία εργαζόταν ως προσωπική βοηθός του για δύο χρόνια.

Στην καταγγελία, η Λόρεν Πισιότα υποστηρίζει ότι ο ράπερ της έστελνε πρόστυχα μηνύματα και επιδιδόταν σε σεξουαλικές πράξεις ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο μαζί της, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα. Όπως αναφέρει στη μήνυση, η 35χρονη απολύθηκε το 2022, αλλά δεν της καταβλήθηκε ποτέ η αποζημίωση απόλυσης, ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ήθελε διαθέσιμη 24/7

Το BBC επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Γουέστ για απάντηση στους ισχυρισμούς, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση, ενώ η μήνυση αναφέρθηκε αρχικά από το TMZ και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το Rolling Stone και άλλα αμερικανικά μέσα, τα οποία μεταδίδουν ότι τα δικαστικά έγγραφα κατατέθηκαν την Δευτέρα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Πισιότα όταν πρωτογνώρισε τον Γουέστ το 2021 εργαζόταν ως μοντέλο του OnlyFans και την προσέλαβε για να δουλέψει μαζί του την πρώτη σεζόν της γυναικείας κολεξιόν των Yeezy. Μάλιστα συνεργάστηκαν και σε τρία τραγούδια στον δίσκο του «Donda».

Στη συνέχεια, ο ράπερ προσέλαβε την 35χρονη ως προσωπική βοηθό του, με ετήσιο μισθό 1 εκατομμύριο δολάριο με την προϋπόθεση ότι θα ήταν διαθέσιμη 24/7. Όπως λέει η ίδια συμφώνησε με τους όρους.

Της έδωσε προαγωγή και την απέλυσε

Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, ο Γουέστ δεν είχε πρόβλημα να συνεχίσει η Πισιότα να διατηρεί το προφίλ της στο OnlyFans, ωστόσο το 2022 φέρεται να δήλωσε ότι ήθελε η κοπέλα να είναι «σαν Θεός» και της ζήτησε να διαγράψει τον λογαριασμό της προσφέροντάς της ως αντάλλαγμα ακόμα 1 εκατομμύριο δολάρια.

Αφότου έκλεισε τον λογαριασμό, ισχυρίζεται ότι ο ράπερ την βομβάρδιζε με πρόστυχα μηνύματα και πορνογραφικά βίντεο. Ακόμα, υποστηρίζει, ότι ο 46χρονος αυνανίστηκε ενώ μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο και μάλιστα σε μία περίπτωση αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της, αφού την «παγίδευσε» σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο στο αεροπλάνο του.

Γύρω στον Σεπτέμβριο του 2022 προήχθη σε Διευθύντρια Προσωπικού για τις διάφορες επιχειρήσεις του, αλλά πολύ σύντομα απολύθηκε αιφνιδίως. Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με τη μήνυση, η αποζημίωση απόλυσης δεν καταβλήθηκε ποτέ.

Εκτός από την σεξουαλική παρενόχληση, την παραβίαση συμβολαίου και την παράνομη απόλυση η Πισιότα μηνύει τον Γουέστ και τις επιχειρήσεις του για απάτη, απλήρωτους μισθούς και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή