Λονδίνο: Κυβερνοεπίθεση σε νοσοκομεία - Ακυρώθηκαν ιατρικές πράξεις

Η επίθεση στην εταιρεία Synnovis είχε «σημαντικές επιπτώσεις» σε πολλές υπηρεσίες των νοσοκομείων, ιδίως στις μεταγγίσεις αίματος
Photo: pixabay.com
1'

Να ακυρώσουν ορισμένες ιατρικές πράξεις αναγκάστηκαν νοσοκομεία του Λονδίνου, καθώς μια υπηρεσία με την οποία συνεργάζονται έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Μεταξύ άλλων, επηρεάστηκαν τα νοσοκομεία King’s College Hospital και Guy’s & St Thomas.

Σύμφωνα με εσωτερικά υπομνήματα που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επίθεση στην εταιρεία Synnovis είχε «σημαντικές επιπτώσεις» σε πολλά τμήματα των νοσοκομείων, ιδίως στις μεταγγίσεις αίματος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο συνεργάτης μας στις διαγνωστικές εξετάσεις, Synnovis, αντιμετώπισε νωρίτερα ένα σημαντικό συμβάν, το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε ο Ιαν Αμπς, ο πρόεδρος του Guy’s και του St Thomas NHS Foundation Trust.

«Η κατάσταση αυτή είχε σημαντικές συνέπειες στις υπηρεσίες μας και επλήγησαν ιδιαίτερα οι μεταγγίσεις αίματος», πρόσθεσε. Ορισμένες ιατρικές πράξεις ακυρώθηκαν, ενώ ασθενείς παραπέμφθηκαν σε άλλες κλινικές.

Σύμφωνα με το Health Service Journal, που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή, θα χρειαστούν «εβδομάδες και όχι ημέρες», για να δοθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν από τη Synnovis.