Tik Tok: Χάκερ επιτέθηκαν σε δημοφιλείς λογαριασμούς - Η Πάρις Χίλτον και το CNN ανάμεσα στα θύματα

Η Πάρις Χίλτον είναι μεταξύ των χρηστών που στοχοποίησαν οι χάκερ που «επιτέθηκαν» στο TikTok
Η Πάρις Χίλτον
ΑΡ
2'

Η δημοφιλής πλατφόρμα TikTok λέει ότι αντιμετωπίζει μια κυβερνοεπίθεση με στόχο επώνυμες φίρμες και διασημότητες, μεταξύ των οποίων η Πάρις Χίλτον και το CNN. Ωστόσο, η εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο είπε στο BBC ότι ένας «πολύ περιορισμένος» αριθμός λογαριασμών είχε παραβιαστεί.

Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τους χρήστες για να αποκατασταθεί η πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση, όπως επίσης τον τρόπο που διεξήχθη.

Ένας εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι ο λογαριασμός της Πάρις Χίλτον στοχοποιήθηκε, αλλά δεν παραβιάστηκε. Η σταρ του ριάλιτι, η οποία έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, είναι ενεργός χρήστης της πλατφόρμας. Ωστόσο, ο λογαριασμός του ειδησεογραφικού σταθμού CNN έχει παραβιαστεί.

«Συνεργαζόμαστε στενά με το CNN για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στον λογαριασμό και να εφαρμόσουμε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουμε τον λογαριασμό του», δήλωσε η TikTok. «Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση της ακεραιότητας της πλατφόρμας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για οποιαδήποτε περαιτέρω μη αυθεντική δραστηριότητα». Το CNN δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του BBC για σχολιασμό.

H είδηση έγινε γνωστή καθώς το TikTok αντιμετωπίζει απαγόρευση στις ΗΠΑ, εκτός εάν πωληθεί από την κινεζική μητρική του εταιρεία. Το TikTok έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει δεχθεί επικρίσεις σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών και τους δεσμούς του με την κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Αναδεικνύεται επίσης ως νέο πεδίο μάχης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις αμερικανικές εκλογές. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ εντάχθηκε στο TikTok, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να το απαγορεύσει για λόγους εθνικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ακόλουθους από τότε που κυκλοφόρησε τον λογαριασμό του το Σάββατο, είπε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό». Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποιεί επίσης την πλατφόρμα για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, αλλά έχει συγκεντρώσει μόνο περίπου 350.000 οπαδούς - πολύ λιγότερους από τον αντίπαλό του.