Στο «σφυρί» κεραμικό διακοσμητικό του βασιλιά Κάρολου Γ’

Κεραμικό διακοσμητικό που δημιούργησε ο βασιλιάς Κάρολος Γ' πωλήθηκε σε δημοπρασία

Στο «σφυρί» κεραμικό διακοσμητικό του βασιλιά Κάρολου Γ’
ΑΠΕ -ΜΠΕ
1'

Ένα κεραμικό διακοσμητικό που δημιουργήθηκε από τον βασιλιά Κάρολο Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου τη δεκαετία του 1960 πωλήθηκε έναντι 8.500 αγγλικών λιρών.

Το μικρό κεραμικό που απεικονίζει έναν τράγο είχε στην κατοχή του εδώ και 55 χρόνια ο Καναδός Ρέιμοντ Πάτεν, ο οποίος αποφάσισε να το πωλήσει σε δημοπρασία στο Στράτφορντσαιρ της Αγγλίας.

Ο Πάτεν απέκτησε το διακοσμητικό αντικείμενο στα 21α γενέθλιά του από θεία του που εργαζόταν ως μαγείρισσα στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

«Πιστεύω ότι γνώριζε τον μελλοντικό βασιλιά προσωπικά. Έχω τον πολύτιμο τον τράγο σε όλη μου τη ζωή» σημείωσε, σύμφωνα με το BBC.

Ανέφερε ακόμη ότι η θεία του του είπε ότι «ο πρίγκιπας Κάρολος έφτιαξε το κεραμικό διακοσμητικό».

Ο Τσαρλς Χάνσον του οίκου δημοπρασιών Hansons Auctioneers πρόσθεσε: «Ο Ρέιμοντ αποφάσισε να αποχωριστεί τον τράγο λόγω της ιστορικής της σημασίας. Είναι στα χρόνια της συνταξιοδότησής του και ήθελε να του βρει μία νέα στέγη, όπου θα φυλαχθεί για τις επόμενες δεκαετίες».

Το 2023 ο οίκος δημοπρασιών Hansons Auctioneers πούλησε παιδικές ζωγραφιές του βασιλιά Καρόλου που απεικονίζουν τη μητέρα και τον πατέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' και τον δούκα του Εδιμβούργου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή