Γερμανία: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο έως το 2029», λέει ο Υπουργός Άμυνας

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο έως το 2029», υπογράμμισε ο Μπόρις Πιστόριους, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Γερμανία: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο έως το 2029», λέει ο Υπουργός Άμυνας
AP.
1'

Αποστέλλοντας πως «η εθνική άμυνα και η άμυνα της συμμαχίας βρίσκονται το επίκεντρο», ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, τόνισε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029» στον απόηχο του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Τις τελευταίες ημέρες, ο αρχιεπιθεωρητής του γερμανικού στρατού Κάρστεν Μπρούερ, σημείωσε ότι θα χρειασθούν πέντε έως οκτώ χρόνια για να ανασυγκροτήσει η Ρωσία τις ένοπλες δυνάμεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θέτοντας ως προθεσμία το 2029 για τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να προετοιμασθεί για πιθανή ένοπλη σύρραξη.

«Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χρειαζόμαστε νεαρές γυναίκες και άνδρες που μπορούν να υπερασπιστούν αυτή τη χώρα. «Για εμάς ως Bundeswehr (σ.σ. γερμανικός στρατός), αυτό σημαίνει ότι η αποστολή έχει αλλάξει. Η εθνική άμυνα και η άμυνα της συμμαχίας βρίσκονται το επίκεντρο», προσέθεσε ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή