Παγκόσμια ανησυχία: Εμφανίστηκε ο ιός H5N2 - Τα συμπτώματα

Νέος συναγερμός για την ανθρωπότητα
Παγκόσμια ανησυχία: Εμφανίστηκε ο ιός H5N2 - Τα συμπτώματα
2'

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιβεβαίωσαν τον πρώτο θάνατο ανθρώπου από το θανατηφόρο στέλεχος H5N2 της γρίπης των πτηνών.

Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο στην Πόλη του Μεξικού με τη γρίπη των πτηνών H5N2 νωρίτερα αυτό το έτος και έμεινε στο κρεβάτι για τρεις εβδομάδες προτού αυξηθούν τα συμπτώματά του.

Στη συνέχεια, στις 17 Απριλίου, άρχισε να δείχνει σημάδια «πυρετού, δύσπνοιας, διάρροιας, ναυτίας και γενικής κακουχίας», αναφέρει η Mirror.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι είχε επαφή με 17 άτομα, τα οποία τώρα παρακολουθούνται στο νοσοκομείο όπου είχε πεθάνει, αλλά μέχρι στιγμής μόνο ένας είχε αναφέρει καταρροή μεταξύ 28 και 29 Απριλίου.

Δείγματα που ελήφθησαν από αυτές τις επαφές με το νοσοκομείο μεταξύ 27 και 29 Μαΐου ήταν αρνητικά για γρίπη και SARS-CoV 2, αναφέρει ο ΠΟΥ.

Δώδεκα επιπλέον επαφές (επτά συμπτωματικές και πέντε ασυμπτωματικές) εντοπίστηκαν κοντά στην κατοικία του άνδρα.

Εκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε: «Αυτή είναι η πρώτη εργαστηριακά επιβεβαιωμένη περίπτωση μόλυνσης από τον ιό της γρίπης A(H5N2) που αναφέρθηκε παγκοσμίως και η πρώτη μόλυνση από τον ιό A(H5) σε άτομο που αναφέρθηκε στο Μεξικό. Το κρούσμα είχε πολλαπλές υποκείμενες παθήσεις , και η έρευνα από τις υγειονομικές αρχές στο Μεξικό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό της πιθανής πηγής έκθεσης στον ιό της γρίπης A(H5N2) έχουν εντοπιστεί πρόσφατα σε πουλερικά στο Μεξικό. Όποτε κυκλοφορούν ιοί της γρίπης των πτηνών στα πουλερικά, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και μικρών συστάδων ανθρώπινων κρουσμάτων λόγω έκθεσης σε μολυσμένα πουλερικά ή μολυσμένο περιβάλλον. Επομένως, τα σποραδικά κρούσματα στον άνθρωπο δεν είναι απροσδόκητα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή