Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέθανε ενώ πήγαινε στη Νορμανδία

 Ο βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «έσβησε» σε ηλικία 102 ετών και ενώ ταξίδευε στη Γαλλία για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέθανε ενώ πήγαινε στη Νορμανδία
1'

Αμερικανός βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε πολεμήσει στο Πολεμικό Ναυτικό, πέθανε ενώ ταξίδευε στη Γαλλία για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

Ο άνδρας που ονομάζεται Ρόμπερτ Περσιτσίτι με καταγωγή από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης για την Νορμανδία, μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Γερμανίας στις 30 Μαΐου, εξαιτίας περιστατικού υγείας που εκδηλώθηκε ενώ ταξίδευε με πλοίο προς την Ευρώπη.

Ο Περίσιτι πέθανε την επόμενη ημέρα, σε ηλικία 102 ετών.

Ο βετεράνος συμμετείχε στη συμμαχική επιχείρηση στην Ιαπωνία και πολέμησε στην Ιβο Τζίμα. Μάλιστα όπως αναφέρει το BBC, μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δάσκαλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε επιλεγεί να παραστεί στην εκδήλωση στη Νορμανδία από το Εθνικό Μουσείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Νέα Ορλεάνη, το οποίο πλήρωσε και οργάνωσε το ταξίδι.

Μία ημέρα πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του έλεγε σε τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ότι ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένος» που θα πάει στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή