Γάζα: Ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο του ΟΗΕ – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Η ισραηλινή αεροπορία ανέφερε ότι έλαβε μέτρα για χτύπημα ακριβείας σε κρησφύγετο της Χαμάς μέσα στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα.
2'

Στοχευμένη ήταν η επιχείρηση που σκότωσε 20 έως 30 μέλη της Χαμάς σε σχολική μονάδα της Γάζας υποστηρίζει ο στρατός του Ισραήλ.

Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για “φρικιαστική σφαγή”.

​Τραγικές είναι οι πρώτες εικόνες μετά το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σχολείο των Ηνωμένων Εθνών στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Όπως δήλωσε εκτοπισμένος: «Κοιμόμασταν, όταν ξαφνικά μια ρουκέτα έπεσε πάνω μας. Στον δεύτερο όροφο υπήρχαν νεκροί και στον πρώτο τραυματίες».

Στο νοσοκομείο Αλ Ακσα μεταφέρονται δεκάδες νεκροί και τραυματίες, που είχαν βρει καταφύγιο στο κτιριακό συγκρότημα. Παιδιά αναζητούν τους συγγενείς τους.

Η ισραηλινή αεροπορία ανέφερε ότι έλαβε μέτρα για χτύπημα ακριβείας σε κρησφύγετο της Χαμάς μέσα στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα, δίνοντας σχετική φωτογραφία στη δημοσιότητα, με αξιωματούχους της Χαμάς να απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς.

Το Ισραήλ τονίζει ότι δε θα σταματήσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Κατάρ για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Από την άλλη, η Χαμάς παραμένει στις πάγιες θέσεις, τον τερματισμό του πολέμου, την πλήρη αποχώρηση των Ισραηλινών και την ανταλλαγή κρατουμένων, για να συμφωνήσει.

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, Αργεντινή, Αυστρία, Βραζιλία, Βουλγαρία και άλλες χώρες, κάνουν έκκληση στις δύο πλευρές να προχωρήσουν με κάθε τρόπο σε συμφωνία.

Στο μεταξύ 17 χώρες – όλες αυτές των οποίων πολίτες απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου – με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν από την Χαμάς να αποδεχθεί το σχέδιο εκεχειρίας του Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον εκφράζει την ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ –Λιβάνου.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε μια διπλωματική επίλυση, γιατί δεν θέλουμε να δούμε την κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία θα οδηγούσε απλά σε περισσότερες απώλειες ζωών, μεταξύ των Ισραηλινών και του λαού του Λιβάνου».

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποιούν ότι ο υποσιτισμός των αμάχων στη Γάζα έχει προκαλέσει μόνιμες βλάβες στα 9 από τα 10 παιδιά.