Τραγωδία στη Γαλλία: Ηλικιωμένη οδηγός παρέσυρε και σκότωσε δεκάχρονο κοριτσάκι

Μία ηλικιωμένη οδηγός στη Γαλλία πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με το ΙΧ της και σκότωσε ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, ενώ τραυμάτισε άλλα έξι παιδιά.
Τραγωδία στη Γαλλία: Ηλικιωμένη οδηγός παρέσυρε και σκότωσε δεκάχρονο κοριτσάκι
AP, φωτογραφία αρχείου.
2'

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Λα Ροσέλ, στο δυτικό τμήμα της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 10 ετών, που είχε πάει βόλτα με άλλα παιδιά με τα ποδήλατα και τους παρέσυρε με το ΙΧ της μία ηλικιωμένη οδηγός, ηλικίας 83 ετών, υπέκυψε σήμερα (07/06) στα τραύματά του, όπως μετέδωσε το AFP, επικαλούμενο την εισαγγελία, με την υπόθεση να αποτελεί αφορμή για να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος σχετικά με το να επιτρέπεται ισοβίως σε κάποιον να οδηγεί.

Ο θάνατος του παιδιού, που βρισκόταν σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση» μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε, ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε ο Αρνό Λαρέζ, ο εισαγγελέας της Λα Ροσέλ.

Το κοριτσάκι ανήκε σε μία ομάδα δώδεκα παιδιών, ηλικίας 7 έως 11 ετών, που πήγαιναν μαζί σε ένα κοινοτικό κέντρο ελεύθερου χρόνου και κυκλοφορούσαν με ποδήλατο, όταν τους παρέσυρε η ηλικιωμένη οδηγός, η οποία είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Πέραν αυτού του θανάτου, στο δυστύχημα αυτό τραυματίσθηκαν άλλα έξι παιδιά, με ένα εξ αυτών να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η 83χρονη γυναίκα, που βρέθηκε αρνητική σε αλκοόλ και άλλες ουσίες, τέθηκε υπό κράτηση, όμως το μέτρο αυτό ήρθη «για ιατρικούς λόγους» και μεταφέρθηκε σε μία «εξειδικευμένη νοσοκομειακή δομή». Προς το παρόν, δεν έχει μιλήσει στις αρχές που ερευνούν το περιστατικό.

Σχέδιο αναθεώρησης των οδηγιών για την έκδοση των αδειών οδήγησης, το οποίο συζήτησαν τον Φεβρουάριο οι ευρωβουλευτές, προκάλεσε σάλο στην Ευρώπη, ιδίως στη Γαλλία, όπου η άδεια οδήγησης ισχύει εφ’ όρου ζωής, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κείμενο, που αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τα κράτη – μέλη, προβλέπει ότι οι άδειες οδήγησης θα ισχύουν μονάχα δεκαπέντε χρόνια για τις μηχανές, τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ, πέντε χρόνια για τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Για να αποκτήσει κανείς αλλά και να ανανεώσει το έγγραφο, θα είναι υποχρεωτικός ο ιατρικός έλεγχος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή