Βασίλισσα Καμίλα - Μπριζίτ Μακρόν: Η αμήχανη στιγμή τους στις εκδηλώσεις για τη D-Day στη Νορμανδία

Η βασίλισσα Καμίλα δεν ανταπέδωσε την προσπάθεια της συζύγου του Γάλλου προέδρου να πιαστούν χέρι χέρι μετά την κατάθεση στεφάνων
H βασίλισσα Καμίλα και η Μπριζίτ Μακρόν
H βασίλισσα Καμίλα και η Μπριζίτ Μακρόν
ΑΡ
3'

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν προσπάθησε να κρατήσει το χέρι της βασίλισσας Καμίλα σε μια εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της D-Day, αλλά η κίνηση δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Βασίλισσα Καμίλα, 76 ετών, και η σύζυγος του Γάλλου προέδρου 71, είχαν μια αμήχανη στιγμή στις 6 Ιουνίου κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας για την 80η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία, που αποτελεί το ξεκίνημα της προσπάθειας των Συμμάχων να απελευθερώσουν την ηπειρωτική Ευρώπη από την Γερμανική κατοχή κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο X από την Daily Mail, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να κρατήσει το χέρι της βασίλισσας αφού κατέθεσαν στεφάνια στο Βρετανικό Μνημείο στο Ver-sur-Mer. Ωστόσο, η βασίλισσα Καμίλα δεν ανταπέδωσε, διατηρώντας το χέρι της στο πλευρό της. Αφού άγγιξε για λίγο το χέρι της υψηλής προσκεκλημένης, η Μπριζίτ πήγε στο πλάι και σταύρωσε τα χέρια της μπροστά της.

Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες στάθηκαν για μια στιγμή σιωπηλές προτού συναντήσουν τους συζύγους τους, τον βασιλιά Κάρολο και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η σωστή εθιμοτυπία γύρω από την αλληλεπίδραση με τους βρετανούς βασιλείς είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ. Ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας, ο οποίος δεν έχει ακόμη ενημερωθεί πλήρως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022, αναφέρει: «Δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς όταν συναντάτε τη βασίλισσα ή ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να διατηρούν τις παραδοσιακές μορφές».

Ο ιστότοπος ορίζει τις μορφές αυτές ως μια ελαφριά υπόκλιση για τους άνδρες και ένα μικρό σκύψιμο για τις γυναίκες, «αν και μια χειραψία είναι επίσης αποδεκτή». Αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες, ο βασιλιάς Κάρολος χαιρέτησε τον Πρόεδρο Μακρόν με μια αγκαλιά στο Μνημείο της Βρετανικής Νορμανδίας και φίλησε το χέρι της συζύγου του.

Η επίσκεψη στο παραθαλάσσιο Μνημείο της Βρετανικής Νορμανδίας ήταν μια επανένωση για τους βασιλείς και το ζεύγος Μακρόν, οι οποίοι πέρασαν χρόνο μαζί τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα ταξίδεψαν στη Γαλλία για μία επίσημη επίσκεψη. Τα ζευγάρια απέδωσαν τα σέβη τους στην εκδήλωση για τον εορτασμό της D-Day που διοργάνωσαν το Υπουργείο Άμυνας και η Βασιλική Βρετανική Λεγεώνα.

Η λειτουργία οργανώθηκε ως φόρος τιμής στη μαζική στρατιωτική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν περίπου 156.000 άνδρες, 7.000 πλοία και 10.000 οχήματα που επιτέθηκαν στις γερμανικές δυνάμεις στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944. Η εκστρατεία χρησίμευσε ως σημείο καμπής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αρχή της απελευθέρωσης της Ευρώπης από τους Ναζί.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του, Aκσάτα Μέρτι, παρευρέθηκαν επίσης στην τελετή στο Βρετανικό Μνημείο της Νορμανδίας, όπου ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να παρευρεθεί ο βασιλιάς στο πρώτο του διεθνές ταξίδι μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο. Ο μονάρχης άρχισε πάλι να εκτελεί τα δημόσια καθήκοντά του στο τέλος Απριλίου αφού τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε θεραπεία τον Φεβρουάριο

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα έκλεισαν το επίσημο πρωινό τους με την εκδήλωση στο Μνημείο, όπου συνάντησαν βετεράνους και εγκαινίασαν το Κέντρο Εκπαίδευσης και Μάθησης Ουίνστον Τσόρτσιλ. Εν τω μεταξύ, οι Μακρόν έδωσαν το παρών στη διεθνή αναμνηστική τελετή στην παραλία Omaha στο Saint Laurent sur Mer με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και περισσότερους από 25 αρχηγούς κρατών, βετεράνους και βασιλείς

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή