Kίνα: Ο πιο διάσημος καταρράκτης της χώρας γίνεται viral μετά από μία σοκαριστική ανακάλυψη

Ο πιο διάσημος καταρράκτης στην Κίνα έγινε viral μετά από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και αποκαλύπτει μια ντροπιαστική ανθρώπινη παρέμβαση
O καταρράκτης στην Κίνα
O καταρράκτης στην Κίνα
2'

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι ενός πάρκου αποφάσισαν να προσθέσουν μια «μικρή τεχνητή βελτίωση» στον ψηλότερο καταρράκτη της χώρας, αφού το viral βίντεο ενός πεζοπόρου αποκάλυψε ότι ο δημοφιλής καταρράκτης Yuntai ύψους 300 μέτρων που κόβει την ανάσα, τροφοδοτείται από έναν μεγάλο σωλήνα ενσωματωμένο κρυφά στο βράχο.

«Αυτό για το πώς πέρασα όλες τις δυσκολίες στην πηγή του καταρράκτη Yuntai μόνο για να δω έναν σωλήνα», γράφει σαρκαστικά ο πολίτης που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Farisvov» στο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια προβολές στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα Weibo και Douyin.

«Ως εποχιακό τοπίο, δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαι στην πιο όμορφη φόρμα μου κάθε φορά που θα έρχεσαι να με δεις», συνέχισε η ανάρτηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αλλαγές έγιναν για να εξαπατήσουν τα εκατομμύρια των ετήσιων τουριστών και επισκεπτών

Αφού το βίντεο του πεζοπόρου έγινε viral, οι υπεύθυνοι του πάρκου αποφάσισαν να κάνουν τη «μικρή τροποποίηση» στους καταρράκτες για να εξασφαλίσουν ότι οι τουρίστες θα τον δουν σε όλο του το μεγαλείο. Η ανακάλυψη πυροδότησε συζήτηση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη του Weibo να τάσσεται υπέρ των βελτιώσεων γράφοντας: «Οι άνθρωποι θα απογοητεύονταν αν καταλήξουν να μη δουν τίποτα εκεί», σύμφωνα με το BBC.

Άλλοι κατηγόρησαν το πάρκο ότι «δεν σέβεται τη φυσική τάξη και τους τουρίστες» και αμφισβήτησαν ακόμη και αν θα έπρεπε να διατηρήσει την ιδιότητά του ως ο Νο. 1 καταρράκτης της χώρας, τον οποίο η Κίνα διαφημίζει ως τον ψηλότερο αδιάλειπτο καταρράκτη στη χώρα.

Η Κίνα έχει τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν τροποποιήσει με παρόμοιο τρόπο άλλους καταρράκτες που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη Huangguoshu, ο οποίος έχει ενισχυθεί τεχνητά με νερό που εκτρέπεται από ένα κοντινό φράγμα από το 2006.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή