Οι Αστυνομικοί-ζόμπι στους δρόμους - Γιατί οι οδηγοί που περνούν δίπλα τους χαμηλώνουν ταχύτητα

Ένα πρωτοφανές δημιούργημα από Ιάπωνα επιχειρηματία

Οι Αστυνομικοί-ζόμπι στους δρόμους - Γιατί οι οδηγοί που περνούν δίπλα τους χαμηλώνουν ταχύτητα
1'

Το απίστευτο σκέφτηκε ένας Ιάπωνας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κακή οδηγική συμπεριφορά στους δρόμους όπου οι οδηγοί κινούνται με υπερβολική ταχύτητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος έδωσε λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβληματα του κόσμου παίρνοντας τον νόμο στα χέρια του. Ο Mamoru Miyata δημιούργησε τους αστυνομικούς - ζόμπι!

Πρόκειται για άψυχα ομοιώματα δύο αστυνομικών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην άκρη του δρόμου και μοιάζουν σαν να έχουν στήσει ένα σημείο ελέγχου ταχύτητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ένα φορητό φωτογραφικό ραντάρ. Έφτιαξε και ένα όχημα, το οποίο το έντυσε στα χρώματα ενός ιαπωνικού περιπολικού, μολονότι δεν φέρει κάποιο αστυνομικό σήμα.

Το πρωτοφανές αυτό μέτρο λειτούργησε καθώς οι οδηγοί περνώντας δίπλα από τους δύο αστυνομικούς-ζόμπι επιβραδύνουν, ώστε να αποφύγουν το βαρύ πρόστιμο. Το σκηνικό «ελέγχου» έχει στηθεί σε ιδιωτικό χώρο, ενώ το ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί διακριτικά των τοπικών αστυνομικών αρχών ή κάποιας άλλης ιαπωνικής αρχής, καθιστά τη δημιουργία του Ιάπωνα επιχειρηματία απολύτως σύννομη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή